SUSIES HAARLOK | VEENFABRIEK | RIJKSMUSEUM BOERHAVE

ECHT!

SEIZOEN 2024 - 2025

Susies Haarlok en Veenfabriek onderzoeken een nieuwe theatervorm op het snijvlak van muziektheater en wetenschap. Na GROEI uit 2021 is er nu ECHT!, over realiteit, waarheid en perceptie. 

 

Mensen met botsende visies, dieren met totaal andere zintuiglijke beleving ,Fake news en Artificiële Intelligentie. Hoe weet je nog wat echt is? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als dè realiteit? Is alles van waarde weerloos?

 

ECHT! wordt een kaleidoscopische muzikale theatertrip. Je hoort en voelt hoe het is om een walvis te zijn of een vleermuis. Bekende stemmen worden met deepfake tot zanger gebombardeerd. Laat je overspoelen door onnavolgbare waarheden - of ONwaarheden? De muzikanten van Susies Haarlok en actrice Ruta van Hoof nemen je mee op hun zoektocht. Dit alles in een levende video-installatie (John van Oostrum en Noemi Biro) waar Avatars en digital landscaping samenvloeien met fysieke objecten als leugendetectors, reageerbuizen en microscopen. 

 

ECHT! wordt gemaakt in samenwerking met wetenschappers van Rijksmuseum Boerhaave. In aanloop naar de première zijn er verschillende sessies waarin Susies Haarlok zich samen met het publiek door laat onderdompelen in de wetenschap. Vanuit verschillende disciplines zoals biologie, kwantummechanica en AI worden visies op waarheid en perceptie onder de loep genomen. Tijdens de tournee wordt de theaterfoyer omgebouwd tot expositieruimte.

“Verschillende waarheden kunnen naast elkaar bestaan, andermans waarheid heeft waarde.“

Wessel Schrik

Concept: Susies Haarlok

Eindregie: John van Oostrum

Performers: Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar, Ruta van Hoof

Compositie & Muziek: Susies Haarlok

Toneelbeeld: John van Oostrum, Noemi Biro 

Multidisciplinair muziektheater

|   oktober t/m december 2024

|   Kleine- middenzaal