het best bewaarde geluid ter wereld 5+

SEIZOEN 2023 - 2024

 

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? Is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?

 

De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op geluidsexpeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het best bewaarde geluid ter wereld dat niemand mag horen. Omdat hun vader wel goed is in verzamelen, maar niet in opruimen, wil Ys als verrassing alles gaan ordenen. Hoe langer vader wegblijft, hoe nieuwsgieriger Xip wordt naar de herkomst van de geluiden.

 

Een onbekende bewaker waarschuwt voor de gevaren uit de buitenwereld. De veiligheid van alle zeldzame geluiden staat hier op het spel. Maar wat is er precies aan de hand? Waarom klinkt alles steeds vreemder? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

 

Een vrolijk-spannende familievoorstelling over chaos en orde, geluid en stilte, over heldhaftige binnen blijvers en bange avonturiers. Vol muziek, achtervolgingen, geluiden en mensen die de weg kwijt zijn.

‘Het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld’ was in 2020 maar kort te zien vanwege de pandemie en komt terug in een vernieuwde versie. 

"Kinderen zijn geweldig publiek omdat ze nieuwsgierig zijn en nog open staan voor andere, minder voor de hand liggende antwoorden en oplossingen." 

- Marije Gubbels

Spel & zang: Remco Sietsema, Roos van Erkel en een musicerende acteur

Regie: Marije Gubbels

Tekst/ liedteksten: Sanne Schuhmacher

Geluidsontwerp: Wim Conradi

Muziek: Remco Sietsema

Vormgeving: Marlies Schot Lichtontwerp: Gé Wegman

Jeugdtheater  |   oktober t/m december 2024  |  Vlakke vloer