&BRAKEMA

Liliane Brakema maakt met haar gezelschap &Brakema Producties eigenzinnig, zintuiglijk theater met actuele topics als beginpunt. Ze creëert fantasierijke werelden die vragen oproepen over de grote en kleine kwesties van het hedendaags bestaan. Uniek is de intensiviteit van haar werk. De acteurs gaan via hun lichamen en de teksten een onuitgesproken verbond aan met het publiek. Daardoor blijven de werelden nog lang in hoofd en lichaam van de toeschouwer resoneren. 

 

“Brakema’s aanpak is fysiek en beeldend. Het maakt haar werk licht en speels, en daardoor als vanzelf troostend, hoe zwaar het thema ook is.”

 

Brakema studeerde in 2015 af en werd met haar afstudeervoorstelling ‘De Wilde Eend’ meteen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Ook won zij de Andre Veltkampprijs. Ze maakte voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel/ Club Guy & Roni, NTGent, Schauspielhaus Bochum, Theater Freiburg en Het Zuidelijk Toneel.

“Ik zou het eeuwenoude motto ‘ik denk dus ik ben’ graag willen vervangen door ‘ik beweeg dus ik ben’. Ik ben in beweging en ik word bewogen en precies dat maakt theater zo de moeite waard.”

Liliane Brakema


de pers

“Brakema’s Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt.”

- Volkskrant

 

“Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is.”

- NRC

 

“Brakema’s enscenering heeft, inclusief een magistraal schokmoment, een welhaast Pinteriaanse, onderhuidse verbeeldingskracht: het verhaal lijkt helder, maar het mysterie blijft intact.”

- Trouw