&BRAKEMA


Liliane Brakema maakt met haar gezelschap &Brakema Producties eigenzinnig, zintuiglijk theater met actuele topics als beginpunt. Ze creëert fantasierijke werelden die vragen oproepen over de grote en kleine kwesties van het hedendaags bestaan. Uniek is de intensiviteit van haar werk. De acteurs gaan via hun lichamen en de teksten een onuitgesproken verbond aan met het publiek. Daardoor blijven de werelden nog lang in hoofd en lichaam van de toeschouwer resoneren. 

 

“Brakema’s aanpak is fysiek en beeldend. Het maakt haar werk licht en speels, en daardoor als vanzelf troostend, hoe zwaar het thema ook is.”

 

Brakema studeerde in 2015 af en werd met haar afstudeervoorstelling ‘De Wilde Eend’ meteen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Ook won zij de Andre Veltkampprijs. Ze maakte voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel/ Club Guy & Roni, NTGent, Schauspielhaus Bochum, Theater Freiburg en Het Zuidelijk Toneel.

over MATZER THEATERPRODUCTIES


 

MATZER Theaterproducties is een ondernemend theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer dat autonome theatervoorstellingen maakt over onderwerpen die iedereen aangaan. De missie van MATZER is om kwaliteitstheater midden in de samenleving te zetten en kunst onderdeel te maken van een groter maatschappelijk gesprek. MATZER streeft naar theater dat ongemakkelijk mag zijn omdat het ons confronteert met de beperkingen van ons eigen perspectief, maar dat ook heilzaam en verbindend is.