DADALAND

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Na haar bejubelde, dystopische voorstelling Isotopia (2023), toont regisseur Liliane Brakema opnieuw een toekomstige wereld waarin hedendaagse tendensen zijn uitvergroot. In de dolgedraaide wereld van Dadaland drijft het 24/7 manifesteren van je eigenheid de personages tot het uiterste. Dadaland is een hilarische en aangrijpende sciencefiction voorstelling over de harde buitenkant van de hedendaagse mens en de zoektocht naar liefde die daarachter schuilgaat. 

 

Als door een grote cameralens zien we twee geliefden die samen in bed liggen. De sfeer is intiem en kwetsbaar. Schuchter doet de vrouw een bekentenis, ze bloost. Dan begint alles te tollen en de ruimte te transformeren. Het volgende moment hangt de man ondersteboven in wat ooit hun slaapkamer was. Ze worden bekeken, zoveel is duidelijk. Voor de lens mag geen gezichtsverlies worden geleden. Stuntelend en stotterend proberen ze weer grip op de werkelijkheid te krijgen.

 

Geïnspireerd door het absurdistische werk van Eugene Ionesco, hedendaagse denkers als Joke Hermsen en Bas Heijne en de fantastische romans van Margaret Atwood, neemt Dadaland je mee naar een toekomst waarin we onszelf fulltime in de openbaarheid presenteren. Als je maar het juiste doet, komt alles goed. Maar de fysieke impulsen en zintuigen zijn moeilijk te sturen; zijn we machine of dier?

 

Omdat we soms ook moeten knorren, sabbelen, snurken en onbedaarlijk lachen.” 

Liliane Brakema

Regie: Liliane Brakema

Tekst: Jibbe Willems en Liliane Brakema

Acteur: Alejandra Theus

Compositie en muziek: Helge Slikker

Spel: Joost Bolt en Sophie van Winden

Dramaturgie: Cecile Brommer

Compositie: Helge Slikker

Kostuums: Maison the Faux

In samenwerking met Theater Bellevue, NITE en Debatcentrum de Balie

Theater

|   medio april t/m medio juni 2025

|   Vlakke vloer