CLUB GUY & RONI invites | CECILIA MOISIO

ADI(C)SCO

SEIZOEN 2023 - 2024

 

Cecilia Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen die voortkomen uit de verwachtingen waaraan we moeten voldoen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde facades bloot. Moisio doet dat in een uitgesproken interdisciplinaire vorm die ergens tussen theater, dans en performancekunst ligt. Haar voorstelling zijn dynamisch, vol rauwe emoties, humor en een zuivere, be- heerste choreografie.

 

ADI(C)SCO is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen: ofwel addictie. De voorstelling ademt dan ook de sfeer van de disco-era, waarin de clubscene en ook clubdrugs populair werden. ADI(C)SCO is een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt. Met jaren ’70-esthetiek, extravagante personages en opzwepende beats. Cecilia wil met deze voorstelling de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten. Moisio zelf groeide op met een alcoholistische vader en heeft dus daarom een sterke persoonlijke motivatie om deze thematiek bespreekbaar maken.

Er loopt in Nederland veel choreografie-talent rond met wie de Club zich verwant voelt. In Club Guy & Roni Invites zet de Club deze makers in de schijnwerpers.

Regie en choreografie: Cecilia Moisio

Acteurs en dansers: 5 Dansers van Club Guy & Roni + Poetic Disasters Club

Dans/Theater   |   maart t/m mei 2024  |    Vlakke vloer