AFTER AFTER

SEIZOEN 2024 - 2025

Met After After maakt Arno Schuitemaker een nieuwe voorstelling voor de grote zaal en brengt een prachtig diverse cast op het toneel. Samen onderzoeken ze hun angsten en verlangens vanuit de vraag “wat betekent het vandaag om mens te zijn?”. After After is de opkomst van een gemeenschap die wordt gedefinieerd door individuen die grenzen verleggen en zichzelf opnieuw uitvinden, in eerste instantie alleen maar dan ook als groep. Wat als onszelf overstijgen onze redding zou kunnen zijn.

 

In een steeds transformerend toneelbeeld bouwen ze samen aan relaties, zowel onderling als tussen nu en straks. Gewapend met de kracht van hun lichamen en hun stemmen vormen ze een collectief geheugen en schuiven sociale conventies aan de kant. Het lijkt een nieuwe vorm van bestaan. Is hun wereld een utopie óf vinden we hier ons ultieme streven?

 

Voor de voorstelling zet Arno Schuitemaker zijn succesvolle samenwerkingen met componist Aart Strootman en lichtontwerper Jean Kalman voort en vervlecht beweging, stem, muziek, licht en video tot een meeslepend geheel.  

Met mijn werk streef ik naar totaalervaringen waar het publiek volledig in op kan gaan.

- Arno Schuitemaker

Concept en creatie: Arno Schuitemaker

Performers: Paolo Yao, Ashley Ho, Jim Buskens, Angelo Petracca e.a.

Dans   |    september t/m december 2024   |   Grote zaal