THE END - PART II

SEIZOEN 2024 - 2025

 

De essentie van intimiteit schuilt in ons vermogen om onszelf te herkennen in anderen. Met The End - Part II zoomt Arno Schuitemaker in op de onderlinge verbondenheid tussen individuen en gemeenschappen, ondanks de heersende verdeeldheid. Wat als intimiteit een aanjager kan zijn tot verandering, welke verandering dan ook.

 

Met een ander perspectief kunnen grenzen in openingen veranderen waarin we onszelf weerspiegeld en vermenigvuldigd zien. Maar hoe weten we of we werkelijk iemand zien wanneer we ons in een ander proberen te herkennen?

 

The End - Part II is een hybride, multidimensionale wereld waarin beweging, muziek, licht en stem versmelten met videobeelden, zonder enig gevoel van hiërarchie. Door een mix van live en opgenomen beelden vervaagt de voorstelling grenzen tussen het reële en het virtuele, tussen performer en toeschouwer, tussen zien en gezien worden.

 

Met drie als opening tot veelheid en onderkenning van het belang van interpersoonlijke connecties, heeft Arno Schuitemaker drie performers uitgenodigd waarmee hij zowel persoonlijk als professioneel een geschiedenis deelt. Samen beginnen ze een spoor, een pad met een open eind.

“Ik denk dat veel uiteindelijk neerkomt op het onderzoeken van onze behoefte en ons vermogen om naast elkaar te bestaan, om onze relaties opnieuw vorm te geven en in balans te brengen.

- Arno Schuitemaker

Concept en creatie: Arno Schuitemaker

Performers: Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin, Angelo Petracca

Lichtontwerp: Jean Kalman

Video: Gilbert Nouno

Muziek: Aart Strootman

Scenografie: Jean Kalman and Arno Schuitemaker

Kostuums: Victor Klijsen 

Dans   |    medio januari t/m medio maart 2025   |   Vlakke Vloer