TIPPING POINT

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Tipping Point toont een wereld in scherven, waarin vijf performers de confrontatie aangaan met restanten van wat ooit was. Een groot halfrond object, dat oogt als een afgebroken deel van een ruïne, lijkt hen beschutting te bieden. Totdat ze erop klimmen en hun gewicht verplaatsen – dan kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Tipping Point focust op kwetsbaarheid en de afhankelijkheid van elkaar, en van grote oncontroleerbare elementen binnen een wereld in verval. 

 

In een uitdagend samenspel komen evenwicht, het gevecht tegen de zwaartekracht en wisselende machtsverhoudingen samen. De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een live uitgevoerde compositie van slagwerk, elektronische soundscapes en samples – een geluid dat bij vlagen larger than life is, maar op andere momenten juist de leegte benadrukt en de intimiteit van de performers voelbaar maakt.

 

In het werk van Panama Pictures gaat de beweging een uitdagende dialoog aan met architectonische decors. De door vaste vormgever Sammy van den Heuvel gecreëerde objecten en ruimtes bepalen niet alleen de sfeer maar vormen ook een uitdaging, belemmering en beweegreden voor de performers, die er de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Je voelt als toeschouwer de impact van de bewegingen en het risico dat de performers nemen. Hier staat iets op het spel.

 

Tipping Point is een coproductie van Panama Pictures en LOFFT Theater (Leipzig). 

We leven in verwarrende tijden, met Tipping Point wil ik dit gegeven en het gevoel van onzekerheid en onvoorspelbaarheid vertalen naar dans en acrobatiek.”

- Pia Meuthen

Choreografie: Pia Meuthen

Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Tarek Rammo, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yriola, Candela Murillo

Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp: Sammy van den Heuvel

Kostuumontwerp: Sanne Reichert

Dans, Circustheater  |  oktober t/m februari 2025  |    Vlakke vloer