de klap 3: HULP

SEIZOEN 2023 - 2024

 

In een buurthuis bereidt een groep vrijwilligers een benefietavond voor. Met de beelden van een verwoestende tsunami bij Chili nog op het netvlies, worden handen massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding wordt gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en zelfs de lokale BN’er maakt zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg de avond slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?

 

Met HULP sluit schrijver en regisseur Joeri Vos zijn drieluik KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van hulpverleners en vrijwilligers. Ieder deel van de Klap staat op zichzelf. Doen we genoeg? Doen we het juiste? Overrompeld door de complexiteit van de wereldproblematiek liggen cynisme en afstomping op de loer. HULP is tragikomisch muziektheater over dapper handelen en onhandig pogen het goede te doen in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt.

Tragikomisch muziektheater en liefdevolle satire over hoe goede bedoelingen in een steeds complexere wereld de plank soms misslaan.

Tekst: Joeri Vos en Teun Smits

Concept, tekst en regie: Joeri Vos

Muziek en spel: John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Milena Haverkamp, Yamill Jones, Phi Nguyen, Jacobien Elffers e.a.

Productie: Diane du Pont

Publiciteit: Lies Mensink en Anna Musch 

Theater, muziektheater   

|   januari t/m april 2024

|   Vlakke vloer