echo_re_echo

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Wat bindt ons en wat stoot ons af? En wat doet de afstand daartussen met onze onderlinge verhoudingen? In echo_re_echo onderzoeken choreograaf Ann Van den Broek en zanger Gregory Frateur de aantrekkingskracht en afstand tussen hun persoonlijke en artistieke identiteit om deze te laten resoneren in kracht en kwetsbaarheid. Ze plaatsen zich hiervoor zelf op het podium, samen met muzikant Nicolas Rombouts en twee dansers/performers.

 

echo_re_echo focust op het weerklinken van elkaars realiteit, mysterie en fantasie.

 

In de vorm van echo’s ontwikkelt zich een spanningsveld waarin diep menselijke emoties, frustraties, verlangens en verwachtingen geportretteerd worden. Reflecterend op de transformatieve tijd waarin we leven en waar vloeibaarheid, identiteit en fysieke werkelijkheid om voorrang strijden.

 

echo_re_echo beweegt zich op de grens van een concert en een dansvoorstelling en gaat van groots gebaar tot stilte en intimiteit, zowel monumentaal als klein en persoonlijk van beeld.

 

echo_re_echo van WArd/waRD is geproduceerd in coproductie met Theater Rotterdam en wordt financieel ondersteund door Fonds Podiumkunsten.

Van den Broek toont welk zinderend en sterk bewegingsmateriaal haar taal in huis heeft." 

- Annet Embrechts

OVER gregory frateur

Gregory Frateur (BE) is bekend van de Belgische band Dez Mona. De band speelde aanvankelijk alternatieve muziek geïnspireerd door jazz, gospel en spirituals maar evolueerde door de jaren heen naar eigenzinnige hedendaagse pop. Opvallend kenmerk is Frateur’s bijzondere stemgeluid. Gregory Frateur en Ann Van den Broek werken al jaren samen. Zo componeerde hij met Dez Mona muziek voor The Red Piece (2013) en in The Black Piece (2014) was de stem van Gregory Frateur te horen en was hij tegelijkertijd te zien op film. Accusations (2017) is de eerste voorstelling waarin Frateur ook als performer live mee op het podium stond. Frateur is tot op heden regelmatig als zanger, performer of repetitor bij producties van Ann Van den Broek betrokken.

Concept/regie: Ann Van den Broek, Gregory Frateur

Choreografie: Ann Van den Broek

Performers: Ann Van den Broek, Gregory Frateur, Nicolas Rombouts en ensemble van WArd/waRD

Compositie/muziek: Nicolas Rombouts en Gregory Frateur 

Tekst: Gregory Frateur

Dans, Multidisciplinair   |   Mei, juni 2025   |   Grote-en middenzaal