CLUB GUY & RONI | NAVDHARAINDIA DANCE THEATRE | SLAGWERK DEN HAAG

fortune

SEIZOEN 2022-2023

 

In de dansvoorstelling ‘Fortune’ gaat Club Guy & Roni samen met het Navdhara India Dance Theatre uit Mumbai en Slagwerk Den Haag op zoek naar wat ons gelukkig maakt. Is het geluk in ons leven volledig toe te schrijven aan ons eigen succesvolle handelen of is het gewoon geluk? Niet iedereen zal geluk hetzelfde omschrijven. Afhankelijk van waar je geboren bent, je religie of je economische omstandigheden kan geluk iets anders betekenen. Als je werk hebt, zou je gelukkig kunnen worden van vakantie, terwijl je zonder werk misschien niets liever zou willen dan je familie te kunnen onderhouden.

 

De focus van het Indiase NIDT is eenvoud en communicatie. Gedachten delen via een bewegingstaal, zodat alle grenzen verdwijnen en Navdhara of ‘nieuwe stroom’ wordt bereikt. Een bewegingsstijl die noch oosters noch westers van aard is, maar volledig universeel. De enige trouw is aan de waarheid van adem en prana of levensenergie.

 

‘Fortune’ is, na ‘Happiness”, ‘Phobia’, ‘Freiheit’, ‘LOVE’ en ‘Freedom’, een volgende voorstelling in de serie ‘The Human Odyssey’ waarin Club Guy & Roni samen met internationale partners onderzoekt hoe onze emoties onze levens bepalen. Door cross-cultureel en interdisciplinair samen te werken met verschillende partners kan het artistieke gesprek over geluk vanuit verschillende perspectieven worden gevoerd.

“We zien dat de wereld op nieuwe manieren op ons afkomt, in een kakofonie van beeld en geluid, van feiten en fake news. We kunnen dan ook niet anders dan onze verhalen in een nieuwe taal vertellen.”

Club Guy & Roni

Choreografie: Roni Haver, Guy Weizman en Ashley Lobo

Muziek: Slagwerk Den Haag

Met o.a.: Angela Herenda, Camillo Chapela, Harold Luya, dansers van Navdhara Indian Dance Theatre en slagwerkers van Slagwerk Den Haag. Decor: Ascon de Nijs

Dans, multidisciplinair    |    12 oktober t/m 23 december 2022   |    Grote zaal