DUNJA JOCIC

Dunja Jocic maakt filmische, interdisciplinaire dansvoorstellingen waarin ze de achterkamers van de menselijke psyche verkent. Jocic visualiseert psychologische gedragspatronen en brengt in dansverhalen jaar personages vanuit een indringende levenservaring tot 'bewegen'. Met karakteristieke donkere humor en scherpe choreografieën confronteert ze ons met de absurditeit van het bestaan. Dunja Jocic werkt vanuit een boeiend 'outsiders perspectief'. Haar achtergrond, vanuit het voormalige Joegoslavië, kleurt onmiskenbaar haar werk. Haar dansvoorstellingen zijn virtuoos, visueel aantrekkelijk en raken met een directe zeggingskracht. 

 

Dunja Jocic ontving diverse onderscheidingen, waaronder de VSCD Dansprijs De Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2021, de BNG Bank Dansprijs en de Cinedans Audience Award, net als verschillende internationale awards voor haar film Bird.

 


PERS

“De danstaal van Jocic heeft een elektrische geladenheid en een vervreemdende uitwerking. Jocic zorgt ervoor dat de dansers elkaar weten te vinden daar waar het moet en duidelijk gescheiden opereren wanneer dat wordt vereist."

- Juryrapport Nederlandse Dansdagen

 

“Jocic' bewegingstaal kent scherpe, geaccentueerde bewegingen, afgewisseld met het organisch bewegen van de ruggengraat. Het zijn de bijna elektrische bewegingen, veel meer nog dan de expressie, die gekte uidrukken."

- Theaterkrant