NITE | REBEKKA NILSSON

NITE IN PROGRESS: oersoep

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Over NITE in progress

NITE in progress geeft een uniek inkijkje in het tot stand komen van een voorstelling. Ruim voordat de repetitieperiode ten einde is, gaan de deuren van de repetitieruimte open. Voor het publiek een manier om van heel dichtbij te zien wat het vak theatermaken inhoudt. Welke keuzes gemaakt worden, welke darlings-gekilled worden en hoe de magie gecreeërd wordt. Voor de regisseur, de acteurs, muzikanten, decor, licht- en kostuumontwerpers een kans om hun wildste, gekste, dapperste ideeën te toetsen. Verwacht geen affe voorstelling. Verwacht wel veel experiment, lef, live muziek, frisse ideeën en een opmaat naar de grotezaalvoorstelling Oersoep. 

 

Over Oersoep  

Oersoep is een bluegrass musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Bregje Hofstede. Geïnspireerd door de traditie van requiems en passies. Een reis naar wat het betekent om een ander (menselijk) wezen te dragen, te baren en te verzorgen. Een verkenning van de mensheid aan de vooravond van de tweede Industriële Revolutie en daarna. De zoektocht om de weg te vinden door de pijn van de geboorte van een kind, teamsporten, mystici en het verlangen naar zelfverlies in wat een ontluisterend tijdperk lijkt. 

Rebekka is een intelligente, energieke en inspirerende maker. Haar werk dringt diep door in de menselijke ziel in haar zoektocht naar schoonheid en betekenis.

Guy Weizman

OVER REBEKKA NILSSON

De Noorse regisseur Rebekka Nilsson studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en maakte indruk met haar beide afstudeervoorstellingen in 2020. Sindsdien werkt Rebekka samen met NITE om haar werk verder te ontwikkelen. In een van haar eerste projecten met NITE ensceneerde ze ‘Über Tiere’ van Elfriede Jelinek op een slimme en tegelijkertijd pakkende manier. Verder regisseerde ze in de afgelopen drie jaar met zowel nationaal als internationaal succes. Haar Duitse debuut "Sex Play" opende in het voorjaar van 2023 in Bielefeld onder lovende kritieken.

 

Rebekka Nilsson is naast regisseur ook één van de meest succesvolle Noorse bluegrasszangeressen. Haar band Hayde Bluegrass Orchestra uit Noorwegen werd met hun eerste album genomineerd voor de Noorse Grammy Awards en debuteerde op #4 in de Billboard Bluegrass Album Charts. Met Oersoep combineert Rebekka Nilsson voor het eerst haar liefde voor bluegrassmuziek en theaterregie. 

 

OVER bregje hofstede

Bregje Hofstede is schrijver en activist. Haar vorige roman Drift stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Ze is medeoprichter van feministisch platform De Bovengrondse en van Stichting Nationaal Heksenmonument, en lid van Extinction Rebellion. Voor De Correspondent schrijft ze over nieuwe profeten.

 

Regie: Rebekka Nilsson

Schrijver: Bregje Hofstede

Cast: to be announced

Compositie: Matthías Sigurõsson

 

Theater, muziektheater   

|   medio februari t/m medio maart 2025

|   Vlakke vloer