CLUB GUY & RONI | MOVES MEXICO | SLAGWERK DEN HAAG

ISLANDS OF EMPATHY (IN A SEA OF CHAOS)

SEIZOEN 2023 - 2024


Islands of Empathy (in a Sea of Chaos) maakt deel uit van Club Guy & Roni’s Human Odyssey, waarin zij verschillende menselijke gevoelens (liefde, angst, geluk, empathie) onderzoeken vanuit een intercultureel perspectief en in samenwerking met een internationaal dansgezelschap. Islands of Empathy is een co-creatie met gastdansers uit Mexico, gecoproduceerd door MovesMX en Festival Internacional Cervantino.

 

In Islands of Empathy zoekt Club Guy & Roni naar hoe empathie een drijvende kracht kan zijn in hoe we met elkaar samenleven. In Nederland hebben we geleerd om als individu- en continu de beste versie van onszelf te zijn, als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. Wanneer je hulp nodig hebt, is er blijkbaar iets mis met je. Het resultaat is een samenleving die gebaseerd is op wantrouwen en egoisme. In Mexico lijkt juist het collectief voorop te staan. Met minder ondersteuning van de overheid lijken de bewoners meer op elkaar te steunen.

 

Films en verhalen vertellen ons bovendien dat mensen bij het ineenstorten van de samenleving door bijvoorbeeld een ramp, in zelfzuchtige beesten veranderen, maar in de praktijk blijkt juist het omgekeerde. Medemenselijkheid behoort – anders dan we soms denken – tot onze menselijke basisuitrusting.

 

Islands of Empathy gaat over het gevoel te willen behoren tot een gemeenschap die is gebaseerd op empathie.

“Ook zonder leiderschap vindt de samenleving een manier om zich te organiseren. Empathie is een belangrijk menselijk gereedschap bij de poging een positief nieuw systeem te ontwerpen. In Islands of Empathy zoeken we naar de link tussen empathie en anarchie.”

- Club Guy & Roni

Choreografie: Guy Weizman en Roni Haver

Dansers: 12 dansers waaronder dansers uit het ensembleCl ub Guy & Roni en dansers uit Mexico. Compositie en muziek: Slagwerk den Haag

Dans, multidisciplinair    |    medio oktober 2023 t/m januari 2024  |    Grote zaal