FLATBUREN

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Flatburen is een jeugdtheatervoorstelling waarin muziektheatercollectief DIEHELEDING laat zien hoe moeilijk ‘samenleven’ is. We volgen Madu, die met z’n moeder in een flat woont. Z’n moeder wordt gek van de geluiden in de flat. Dagelijks doet Madu een ronde langs de buren om ze te vragen stiller te zijn. Elke buur heeft een eigen muzikale wereld welke in eerste instantie ‘vervelend’ klinkt. Madu leert steeds meer over achtergronden en culturen van de buren. Hij verzint bij iedere woning een eigen verhaal; De man die alles verzamelt, de familie die van koninklijken bloede is. In een absurde stijl die doet denken aan ‘Mijn avonturen door V. Swchwrm’ - Toon Tellegen zien we een wereld die vreemd is, maar door de ogen van een kind ‘zin krijgt’.

 

Voor Flatburen werkt DIEHELEDING samen met live-musici en een componist. De hiphop en rapstijl van DIEHELEDING worden gecombineerd met hedendaagse klassieke muziek. In Flatburen staat ‘nieuwe muziek’ symbool voor het samenleven. Zodra je de context van de muziek kent kun je erin groeien en het leren waarderen. Dit geldt ook voor menselijk gedrag en relaties. Als je je inleeft in een heel ander geluid, gaat er een nieuwe wereld voor je open.

 

Flatburen is een coproductie met Muziekgebouw aan het IJ en De Doelen.

In ons werk proberen we een theatervorm te vinden waarbij we ons telkens opnieuw afvragen wat er gebeurd als de kunstvormen theater en hiphop gecombineerd worden.

- DIEHELEDING

Regie: Jip Vuik 

Acteurs, Musici : Merel Pauw (Elmer) Steven Ivo, Setareh Nafisi en drie muzikanten uit de hedendaagse muziek.

Muziektheater

| april, juni 2025

| Vlakke vloer