over Club Guy & Roni INVITES | CECILIA MOISIO


In het jaarlijks terugkerende Club Guy & Roni Invites nodigt de Club een veel belovende maker uit. Het gaat om getalenteerde makers met wie zij een grote verwantschap voelen en graag aan een groter publiek presenteren. Met Club Guy & Roni Invites zet de nieuwe generatie dansmakers zich op de kaart met rake, urgente, interdisciplinaire en onontkoombare voorstellingen.

Na Kwame Asafo-Adjei, Dunja Jocic, Lunatics & Poets en Mohamed Yusuf Boss zal Club Guy & Roni in het voorjaar van 2024 de samenwerking aangaan met de Finse Cecilia Moisio.

 

Moisio wordt gezien als één van de meest eclectische makers van ons land en ontving hiervoor de Prijs van de Nederlandse dansdagen - Jong Publiek. Tijdens haar danscarrière werd zij twee keer genomineerd VSCD dansprijs ‘De Zwaan’.

 

Cecilia Moisio werkte al verschillende keren met de Club. Ze maakt activistisch, expressief, theatraal werk over urgente thema’s. Zo maakte ze met de Poetic Disasters Club de prikkelende, sensuele en ‘in your face’-voorstelling over de vulva ‘V’ een absolute festivalhit op de Parade.

de pers

“I am a poem, there is no way out geeft op

intrigerende wijze gestalte aan een nieuwe 14 beeldende richting binnen de dans.”

- Dancefest Skopje

 

“Mohamed Yusuf Boss creëert voorstellingen waarin ruimte, muziek, dans en hedendaagse vraagstukken samensmelten tot moderne kunstuitingen.”

- Hanzemag