over Club Guy & Roni INVITES


In de jaarlijks terugkerende double bill ‘Club Invites’ nodigt dansgezelschap Club Guy & Roni veel belovende makers met wie ze zich verwant voelt uit om een korte voorstelling te maken. In 2022 zijn dat Mohamed Yusuf Boss en choreografenduo Lunatics and Poets.

 

Mohammed Yusuf Boss is danser en choreograaf, bij Club Guy & Roni ont- wikkelt hij zich verder als een geëngageerde autonome maker. Dagblad van het Noorden schreef over hem: “Boss heeft inmiddels een volstrekt eigen danstaal ontwikkeld. Een wonderlijke, soms schaamteloze mengeling van hiphop, streetdance en meer klassieke dansvormen. Een mengeling die geen moment wringt, maar vloeiend blijft.” Lunatics and Poets is een dansgezelschap en creatieve studio in Amsterdam, opgericht door Anna Jacobs en

Hanna van der Meer. Zij maken werk voor theater, film en installatie waarin choreografie, kunst en mode samen- komen. Lunatics and Poets reflecteert de huidige tijd en maakt werk dat diepgeworteld is in de samenleving. Door middel van beweging en mode geven zij vorm aan vergankelijke identiteiten, emoties en overtuigingen. Het werk is tegelijkertijd poetisch en absurd, licht en donker.

de pers

“I am a poem, there is no way out geeft op

intrigerende wijze gestalte aan een nieuwe 14 beeldende richting binnen de dans.”

- Dancefest Skopje

 

“Mohamed Yusuf Boss creëert voorstellingen waarin ruimte, muziek, dans en hedendaagse vraagstukken samensmelten tot moderne kunstuitingen.”

- Hanzemag