CLUB GUY & RONI | 2k_far | HIIIT

FAITH

SEIZOEN 2024 - 2025

 

FAITH ("geloof") wordt niet alleen gebruikt om het religieuze geloof van een persoon te beschrijven, maar het verwijst ook naar het vertrouwen dat je in een ander stelt. FAITH probeert de verschillen te openbaren die de Marokkaanse cultuur en de Nederlandse cultuur hebben ontwikkeld als het gaat om de beide manieren van ‘geloof hebben’. Het onderzoekt de verschillende benaderingen van wat het betekent om het geloof te hebben, opzoek naar common ground.   

 

Hierin is Gnawa muziek een belangrijke inspiratiebron. Oorspronkelijk waren de muzikale performances van Gnawa’s religieus geïnspireerd en werden ze bijvoorbeeld uitgevoerd tijdens een ‘lila’, een spiritueel genezingsritueel. In FAITH hopen we via Gnawa een gemeenschappelijke basis te vinden die noodzakelijk is voor ons gezamenlijk geloof in de toekomst.  

 

In FAITH neemt Club Guy & Roni je mee naar de wortels van Guy Weizman’s familie: Zijn Marokkaanse roots. Een diep persoonlijke zoektocht naar het land en de cultuur die zo fundamenteel is geweest in zijn opvoeding. 

 

Khalid Benghrib (Casablanca) is een van de belangrijkste choreografen van hedendaagse dans in Marokko. In 2003 richtte hij samen met Loren Palmer het vooraanstaande hedendaagse dansgezelschap 2K_FAR op. Het gezelschap beschouwt kunst als een totaalervaring, als een discipline die bij het hedendaagse denken hoort. 2K_FAR analyseert de omgeving en maakt dans uit observaties. 

“In FAITH hopen we via Gnawa een gemeenschappelijke basis te vinden die noodzakelijk is voor ons gezamenlijk geloof in de toekomst.”

- Guy Weizman

Choreografie: Roni Haver, Khalid Benghrib, Guy Weizman 

Scenografie: Ascon de Nijs 

Kostuums: Maison the Faux 

Lichtontwerp: Maarten van Rossem 

Cast: 10 Dansers en 4 Musici van Cie 2K.far en Club Guy & Roni  

Dans, multidisciplinair  |  september t/m december 2024  |  Grote zaal