kim VAN ZEBEN THEATERPRODUCTIES

Sinds 2017 maakt Kim van Zeben met haar gezelschap jeugdvoorstellingen waarin verschillende disciplines op hoog niveau worden ingezet: poppenspel, acteren, musiceren, zingen en mime.

Ze stelt onderwerpen centraal die herkenbaar zijn voor kinderen en die rechtstreeks raken aan hun verbeeldingswereld. Eerder maakte zij samen met regisseur Marije Gubbels de succesvolle muziektheatervoorstellingen Eendje (6+) over anders zijn en De hond die licht gaf (6+) over omgaan met verlies.

 

Na twee voorstellingen waarin tekst vooral de boventoon voerde, slaat Kim met Beuk! weer een nieuw pad in. Beuk! is een fysieke beeldende voorstelling, met een grote rol voor het geluidsdecor en daarnaast ook live muziek. In Beuk! werkt Kim voor het eerst samen met regisseur Bram de Goeij. Zijn kracht ligt in het maken van verleidelijk theater waarin actie, plezier en emotionele diepgang hand in hand gaan. In zijn voorstellingen gaan de dingen net even anders dan verwacht. De spannende, niet kinderachtige verhalen zijn invoelbaar voor jong en oud. Hij maakte eerder o.a. de succesvolle jeugdvoorstellingen AaiPet (winnaar Zilveren Krekel) bij BonteHond en Glimp (winnaar Young Audience Music Awards) bij Oorkaan.


pers

"Van Zeben is een uitstekend poppenspeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten. Warm aanbevolen."

- Scènes

 

"Theater zoals theater bedoeld is: fantasievol, creatief en humoristisch, met een onderliggende boodschap.."

- Musicalworld

 

''Dat je jeugdtheater aan Kim van Zeben kunt overlaten wisten we al; De Hond die Licht Gaf levert andermaal het bewijs.''

- Musicalworld