PANAMA PICTURES

Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live muziek. Per voorstelling wordt een geheel nieuw universum opgetrokken.

 

Het gezelschap neemt haar publiek mee in een zintuiglijk en fysiek verhaal over universele onderwerpen. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en toont werelden die herkenbaar zijn voor de toeschouwer. Met een bewegingstaal die kracht en kwetsbaarheid weet te combineren en een fysieke sensatie bij het publiek oproept. Je voelt de impact van de bewegingen, het risico is echt, er staat iets op het spel. 

 

De voorstellingen worden gedragen door de persoonlijkheden van de charismatische performers; een internationale cast van dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden.  

Het circus aspect opent een derde dimensie met betrekking tot de ruimte, maar geeft ook een ander register aan bewegingsmogelijkheden en biedt daarmee toegang tot andere ‘verhalen’ en beelden. 


de pers

“In plaats van een ‘schone’ doorlopende lijn tot in de vingertoppen, is elke beweging hier doordesemd van de kracht die nodig is voor circuswerk."

- Theaterkrant

 

 “De harmonieuze grammatica van de choreograaf brengt de kwaliteiten – acrobatisch, muzikaal en dans – zo in evenwicht dat ze versmelten.”

- Volkskrant

 

“Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen.”

- Brabants Dagblad

 

“Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt.”

- Volkskrant