PANAMA PICTURES


Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwets-baar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live muziek. Voor iedere voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken. Dans en acrobatiek worden vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang. Panama Pictures neemt haar publiek mee in een zintuiglijk en fysiek verhaal over universele onderwerpen.

 

Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toe- schouwers te raken met de grote fysieke impact en menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herken- baar zijn maar ook altijd ruimte geven voor eigen interpretatie. De voorstellingen worden gedragen door een internationale cast van dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden.

 

Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch.