PANAMA PICTURES | PIA MEUThEN


Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live muziek. Per voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken. Dans en acrobatiek, vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang.

 

Het gezelschap neemt haar publiek mee in een zintuiglijk en fysiek verhaal over universele onderwerpen. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de grote fysieke impact en de menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn voor de toeschouwer maar ook altijd ruimte geven voor eigen interpretatie.

 

De voorstellingen worden improviserend gecreeerd op basis van gedegen research en gedragen door de persoonlijkheden van de charismatische performers; een inter- nationale cast van dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. ‘Beweging en verstilling, spierkracht en tederheid, rijkdom en soberheid; alles vloeit vanzelfsprekend samen in de wondere wereld van Pia Meuthen.’ (Prins Bernhard Cultuurprijs)