joy enjoy joy

SEIZOEN 2022 - 2023 (reprise)

 

Met haar creatie ‘Joy Enjoy Joy’ zit Ann Van den Broek dicht op de tijdgeest. Wat maakt dat we ondanks tegenslagen en periodes van desillusie of verdriet zo vasthoudend zijn in het vinden van positieve waarde en betekenis in de dingen die we doen? Wat is de moeite waard om vast te houden?

 

‘Joy Enjoy Joy’ overschrijdt de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines met de inmiddels voor WArd/waRD kenmerken- de combinatie van beweging, (live) muziek, tekst en video.

Met ‘The Memory Loss Collection’ (2018-2020) en ‘Accusations’ (2017) stonden de afgelopen jaren voor Ann Van den Broek in het teken van zware en persoonlijke thematiek. Maar na alle donkerte is het nu tijd voor de kleine dingen van het leven waar we kracht en troost uit putten.

 

Joy Enjoy Joy is een voorstelling die de flow van het leven viert. Een constante, stuwende en pulserende stroom, altijd in beweging, geen stilstand. De stroom wordt gevoed met kleine handelingen die troost, plezier en rust geven. Joy Enjoy Joy markeert een overgang: het achter je laten van beschuldigingen, van spijt en onmogelijke verlangens. Op weg naar troost en geborgenheid voor een rusteloze ziel. Echter: plezier is bij Ann Van den Broek niet onbezorgd en onbekommerd, er blijft een scherp randje voelbaar.

 

‘Joy Enjoy Joy’ is het vervolg op de intieme performance ‘Creating Joy’ die als onderzoek diende voor deze nieuwe voorstelling. Samen met acht performers werkt Ann Van den Broek de losse elementen verder uit.

‘These are times to cherish, things to live for.’ 

uit de song ‘A part of us all’ van Dez Mona

Concept, regie en choreografie: Ann Van den Broek

Met: Marion Bosetti, Louis Combeaud, Carla Guerra, Frauke Mariën, Jean- Gabriel Maury, Kamil Pilarski, Nik Rajšek, Isaiah Selleslaghs

Muziekcompositie: Nicolas Rombouts

Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen

Toneelbeeld: Niek Kortekaas

Dans, Performance   |   Medio september t/m medio oktober 2022    |   Midden-, grote zaal