ward/ward | ANN VAN DEN BROEK

Sinds het jaar 2000 wijdt Ann Van den Broek zich na een actieve en succesvolle carrière als danser, volledig aan haar werk als choreograaf. Ze richt de stichting WArd/waRD op en ontwikkelt unieke voorstellingen waarmee ze haar stempel drukt op het internationale danslandschap.

 

Sleutelelementen in Ann van den Broek haar werk zijn gedragspatronen, gemoedstoestanden en reflecties op de tijd waarin we leven. De voorstellingen kenmerken zich steeds meer door het gebruik van live video en live muziek. De grenzen tussen muzikant, performer en danser vervagen in haar choreografieën. Zo ontstaat er een levendige, installatie-achtige setting langs de grenzen van dans en performance.

 

Ann Van den Broek’s werk is meermaals erkent met nominaties en awards. Tweemaal heeft ze De Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie mogen ontvangen: voor Co(te)lette in 2008 en voor The Black Piece in 2015. Memory Loss (2021), onderdeel van een aangrijpend drieluik over dementie en verlies, is voor deze prijs genomineerd. Voor haar film Memory Loss Inside ontving ze een award op Cinedans (2022).


pers

 “Memory Loss is een persoonlijk document: oprecht en ontroerend. Wreed én liefdevol.”

- Jury VCSD dansprijzen

 

“Ann Van den Broeks ode aan de vreugde is beheerst en daardoor ongekend spannend.”

- Het Parool over 'Joy, Enjoy joy'