NYNKE LAVERMAN

PLANT

SEIZOEN 2022 - 2023


 

‘Plant’ is een live performance; een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats, zang en spoken word in het Engels, Fries en Nederlands. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens? ‘Plant’ is een hoopvol protest, waarin Nynke zich uitspreekt over onze omgang met de planeet.

 

‘Plant’ is ook een album met muziekvideo’s en een podcast- reeks. Vanaf november 2020 liet Nynke de nummers één voor één wortel schieten bij haar luisteraars via een ‘Slow Album Release. Elf nieuwe songs, vier muziekvideo’s en elf podcasts met bijzondere gasten waaronder natuurfilosoof Matthijs Schouten, komiek Jochem Myjer en denker Roman Krznaric. Plant groeit door en ontpopt zich verder op vinyl en CD.

 

In 2021 gaat de live performance in première in DeLaMar in Amsterdam, gevolgd door een tournee, die in najaar 2022 wordt voortgezet.

“Plant is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?”

Nynke Laverman

Teksten: Nynke Laverman

Muziek: Sytze Pruiksma & Nynke Laverman

Video: Douwe Dijkstra

Choreografie en dans (video): Dunja Jocic

Eindregie: Koos Terpstra.

Adviezen: Guy Weizman

Toneelbeeld: Ascon de Nijs.

Kostuums: Dieuweke van Reij

Muzie, multidisciplinair muziektheater   |   Oktober t/m december 2022  |    Midden-, grote zaal

de pers

“She sings with a leaf-blown shimmer of a voice.”

- The Independent

 

“Het resultaat is ontroerend, hypnotiserend als een muzikale film waarin je verdwaalt.”

- ZingMagazine