Club Guy & Roni

Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap dat de grenzen verkent tussen dans en andere kunstdisciplines. Roni Haver en Guy Weizman worden regelmatig uitgenodigd om met buitenlandse gezelschappen te coproduceren. Dit resulteerde onder andere in producties met het Gotenburg Ballet, Tanz Mainz, Tsekh Contemporary Dance Centre in Moskou en Navdhara India Dance Theatre. 

 

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, live-muziek, waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft.

 

In 2015 startten de Club een project genaamd The Human Odyssey; een artistiek traject van co-creaties met dans- en theatergezelschappen over de hele wereld met een focus op het delen en creëren van collectieve verhalen, het uitwisselen van culturele gezichtspunten en het vastleggen van menselijke existentiële pijlers. 


de pers

“In ruim een uur schilderen vijf dansers impressies van Slahi’s wederwaardigheden. Gruwelijk én prachtig is de verbeelding van de desoriëntatie die hij in zijn weerloosheid moet hebben gevoeld.”

- NRC

 

“(...) Razend energiek en oersterk”

NRC