Club Guy & Roni | MOVES MEXICO SLAGWERK DEN HAAG


Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap dat de grenzen verkent tussen dans en andere kunstdisciplines. Het choreografenduo Roni Haver en Guy Weizman wordt regelmatig uitgenodigd om met buitenlandse gezelschappen te coproduceren. Dit resulteerde onder andere in producties met het Gotenburg Ballet, Tanz Mainz, Tsekh Contemporary Dance Centre in Moskou en Navdhara India Dance Theatre.

 

Komend seizoen gaat Club Guy & Roni een coproductie aan met MovesMX en Festival Internacional Cervantino. Samen met de gerenommeerde artiesten van deze Mexicaanse companies creëren zij nieuw werk van onberispelijke esthetiek. Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit.

 

Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, live-muziek, waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft.

de pers

“Het lef waarmee de dansgroep verschillende disciplines samenbracht tot een gesamtkunstwerk met pit en rock-‘n-roll is bewonderingswaardig en barstenvol potentie.”

Trouw

 

“Guy Weizman en Roni Haver zijn het rock-‘n-rollgeluid in de Nederlandse danswereld.”

NRC