NITE

NITE (nationaal interdisciplinair theater ensemble) en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni vormen samen het grootste interdisciplinaire theaterhuis van Nederland.

 

NITE maakt interdisciplinair, energiek en innovatief totaaltheater. Voorstellingen die jong, divers en nieuw publiek trekken in theaterzalen en ver daarbuiten. NITE is een van de vier grote theatergezelschappen in de ‘basisinfrastructuur’ (BIS) en is voorloper in de sector brede verandering naar vernieuwing en verbreding binnen het theater. Het merendeel van de voorstellingen is meertalig en ‘language no problem’, omdat zij touren met boventitels.

 

NITE en Club Guy & Roni delen een ensemble van dansers, acteurs en musici. Ieder ensemblelid excelleert in diens eigen discipline, maar staat open voor samenwerking. In de voorstellingen van NITE overheerst geen enkele discipline maar ontstaat een geheel nieuwe vorm, een theatervorm die groeit en evolueert naarmate het ensemble langer samenwerkt.


de pers

“Een absurd mozaïek, een veelkleurig palet van vreemde verlangens en gewoontes. All that follows is ontroerend en banaal tegelijk.”

-Theaterkrant

 

“Van Berckel is een ontdekking”

- Volkskrant