NITE


OVER REBEKKA NILSSON

De Noorse regisseur Rebekka Nilsson studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en maakte indruk met haar beide afstudeervoorstellingen in 2020. Sindsdien werkt Rebekka samen met NITE om haar werk verder te ontwikkelen. In een van haar eerste projecten met NITE ensceneerde ze ‘Über Tiere’ van Elfriede Jelinek op een slimme en tegelijkertijd pakkende manier. Verder regisseerde ze in de afgelopen drie jaar met zowel nationaal als internationaal succes. Haar Duitse debuut "Sex Play" opende in het voorjaar van 2023 in Bielefeld onder lovende kritieken. 

 

Maar regisseren is niet haar enige artistieke talent. Rebekka is ook een zeer succesvolle Bluegrass-zangeres. Met haar band Hayde Bluegrass Orchestra uit Noorwegen bracht ze in 2021 het album "Migrants" uit. Deze werd genomineerd voor de Noorse Grammy en debuteerde op #4 in de Billboard Bluegrass Album Charts.

 

Nu is het eindelijk tijd voor Rebekka Nilsson om haar liefde voor Bluegrass muziek en regisseren te combineren in een nieuw project dat ze ontwikkelt met het NITE.

 

OVER MART VAN BERCKEL

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem) en de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich). De afgelopen jaren regisseerde hij voorstellingen bij o.a. De Nieuwe Oost, KASKO, Theater Sonnevanck, Noord Nederlands Toneel, NITE en Club Guy & Roni. 

Mart regisseert in een breed scala van genres en disciplines: van beeldend theater tot opera, jeugdmuziektheater, en dansperformance. Vanaf 2021 is hij als vaste maker verbonden aan NITE: National Interdisciplinary Theater Ensemble in Groningen. 

 

Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Hij graaft dwars door de canon van beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur en zet inspiratiebronnen op eigenzinnige en associatieve wijze naar zijn hand in theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist en beeldend kunstenaar: met grote precisie, oog voor detail en muzikaliteit stemt hij beeld, geluid, tekst, licht en beweging op elkaar af. Zo ontwikkelen zijn voorstellingen zich tot zintuigelijke theatertrips, die aan de ratio voorbijgaan en rechtstreeks in de onderbuik raken.