Firma MES

Firma MES maakt blikverruimend documentair theater over maatschappelijke onderwerpen, Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Ze zijn huisgezelschap en werken samen met Het Nationale Theater in Den Haag. Firma MES vertelt verhalen die niet op een spandoek passen. Perspectieven die niet in één camerashot te vatten zijn. Waarin verschillende mensen op verschillende manieren geraakt worden. Ze richten zich op grote maatschappelijke en politieke thema’s vanuit een humanistische inslag. MES wil weten: wat betekent het als mens, om onderdeel te zijn van die thema’s? Ze zijn bekend van geprezen voorstellingen als Rishi, De Tempel en De Onaantastbaren. 

 

In 2022 publiceerden zij de podcast Hallo Hannah waarin rijksambtenaren vertellen over hun werk. Deze verhalen worden geplaatst in de context van het denken van Hannah Arendt die vluchtte voor het nationaalsocialisme en de Jodenvervolging en zich met name verdiepte in totalitaire politieke systemen. In 2023 maakte de Firma MES een locatievoorstelling gebaseerd op de podcast en de gewetensnood van Rijksambtenaren. In 2024 wordt het project doorontwikkeld naar de vlakke vloer. 


de pers

“Meer dan hun uniforme kleren, een tafel die op zijn kant ligt, een bescheiden lichtplan en jaren 70-muziek hebben de acteurs niet tot hun beschikking. Toch maken ze een indringende voorstelling.”

- Theaterkrant

 

“Firma MES is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld. TECH laat zien waarom iedereen Firma MES moet leren kennen”

- Volkskrant

 

“Een prikkelende posthumanistische popopera (...) Een zinnenprikkelende ervaring die het midden houdt tussen 14 een conceptalbum en een ASMR-sessie (...) een sensuele muzikale trip.”

- NRC

 

“Actrice en theatermaker Lindertje Mans (1986) heeft een eigen subgenre in het theater uitgevonden: de eenmanselectro-opera.”

- Volkskrant