DIEHELEDING

DIEHELEDING is een collectief dat samen bouwt aan muziektheater. Sinds 2016 maken zij voorstellingen met als voornaamste genre hiphop, waarbij ze hun eigen teksten schrijven en hun eigen muziek produceren. Door hun persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maken zij voorstellingen voor iedereen, met altijd één been in de (theater)geschiedenis en een ander been in de hedendaagse (muziek)cultuur. 

 

Na de Nieuwe Makersregeling met successen als Dashboard, 1001, DIEHELEDING KOMT en Fokking Akward, kreeg DIEHELEDING in 2022 de grootste kroon op het werk; een zilveren krekel voor De Baron van Munchhausen in samenwerking met Theater Sonnevanck. In seizoen 2023/2024 maakt DIEHELEDING Koning Gilgamesj (8+) en WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR. 

 

DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Merel Pauw (Elmer) en Jip Vuik. Voor ieder project werkt DIEHELEDING samen met andere acteurs, makers en muzikanten die zich op tijdelijke basis bij het collectief voegen. DIEHELEDING gelooft dat in de verscheidenheid hun kracht ligt. De meerstemmigheid als stem omdat ze geloven dat alleen dat een waarachtige representatie van de mens is.


de pers

“In hun swingende jeugdtheatervoorstelling rappen de spelers het verhaal van de Lügenbaron met vlijmscherpe teksten aan elkaar. (...) Als het publiek aan het verpletterende slot moet kiezen of liegen nou wel of niet goed is, moet je zelfs als volwassene het antwoord schuldig blijven.”

- NRC

 

“Het knappe slot toont bovendien die eeuwig tragische paradox van de mens: de neiging om geweld met geweld te bestrijden. Die verwarrende spanning tilt Fox Populi uit boven de vrolijk swingende show die het óók is.’’

- Volkskrant