DIEHELEDING


DIEHELEDING is een collectief dat samen bouwt aan muziektheater. Sinds 2016 maken zij voorstellingen met als voornaamste genre hiphop, waarbij ze hun eigen teksten schrijven en hun eigen muziek produceren. Door hun persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maken zij voorstellingen voor iedereen, met altijd één been in de (theater)geschiedenis en een ander been in de hedendaagse (muziek)cultuur. 

 

Na de Nieuwe Makersregeling met successen als Dashboard, 1001, DIEHELEDING KOMT en Fokking Akward, kreeg DIEHELEDING in 2022 de grootste kroon op het werk; een zilveren krekel voor De Baron van Munchhausen in samenwerking met Theater Sonnevanck. In seizoen 2023/2024 maakt DIEHELEDING Koning Gilgamesj (8+) en WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR. 

 

DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Merel Pauw (Elmer) en Jip Vuik. Voor ieder project werkt DIEHELEDING samen met andere acteurs, makers en muzikanten die zich op tijdelijke basis bij het collectief voegen. DIEHELEDING gelooft dat in de verscheidenheid hun kracht ligt. De meerstemmigheid als stem omdat ze geloven dat alleen dat een waarachtige representatie van de mens is.