CELLO OCTET AMSTERDAM

SGT. PEPPER'S LONELY CELLO BAND

SEIZOEN 2022-2023


 

‘Sgt. Pepper’s’ was voor The Beatles hun meest revolutionaire album. Cello Octet Amsterdam waagt het om een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden.

Op ‘Sgt. Pepper’s’ werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren.

 

Hoe ga je ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ of ‘A Day in the Life’ laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest, die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Eigenlijk is er maar een persoon om dit aan toe te vertrouwen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger David Dramm. De iconische songs - nog altijd grensverleggend én aanstekelijk - klinken als nooit tevoren.

 

Het podiumbeeld maakt de opwinding voelbaar die ‘Sgt. Pepper’s’ in de kunstwereld teweegbracht. Psychedelisch design, popart en Indiase motieven vormen het natuurlijke de- cor voor het iconische album, maar weerspiegelen ook de tijdgeest. Met vormgeving en projecties wordt een omgeving geschapen die het Octet neerzet als een revolutionaire cello-band.

 

Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band is een project van Cello Octet Amsterdam en de Cello Biënnale Amsterdam.

“Je weet niet wat je hoort... Cello’s? Beatles? Het collectief geheugen wordt opgeschud!”

 

“Sgt. Pepper’s is geen popplaat maar eerder een ontploft laboratorium waarbij een gloednieuw muzikaal universum is ontstaan”

David Dramm

Arrangement: David Dramm

Regie: Titus Tiel Groenestege

Uitvoerenden: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, Rene van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst

Geluidsontwerp: Micha de Kanter

Techniek: HP Hulscher

Vormgeving: Dieuweke van Reij

Muziek, multidisciplinair muziektheater   |   medio maart t/m medio mei  |    Midden, grote zaal

de pers

“De Beatles stonden er al om bekend dat elk num- mer een compleet eigen sound had. Dat is in deze bewerking op een briljante manier nagevolgd, gebruikmakend van de ongekende mogelijkheden die de cello in zich bergt.”

- Volkskrant

 

“Maar het is natuurlijk de – compleet uit het hoofd gespeelde – muziek die maakt dat we dit gerust het concert van het jaar kunnen noemen.

- Volkskrant