MAXTAK | VAN ZEBEN THEATERPRODUCTIES

DE HOND DIE LICHT GAF

SEIZOEN 2022-2023

 

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein. Victoria weet bijna zeker dat zoiets - gelukkig - niet kan in het echt. De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feest- dag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, poppenspel en knallende uitvindingen.

 

Kim van Zeben wil voorstellingen maken die de verbeelding prikkelen, die kinderen in staat stellen zelf hun fantasie te gebruiken. Zij laat zien hoe je ook zon- der gebruik te maken van allerlei moderne media een geheel nieuwe wereld kan scheppen. Van Zeben onderscheidt zich door jeugdvoorstellingen te maken waarin alle disciplines op hoog niveau worden ingezet: acteren, musiceren, zingen, mime en in het bijzonder poppenspel. Ze weet de meest uiteenlopende personages in een mum van tijd herkenbaar neer te zetten en kan snel schakelen tussen verschillende karakters.

 

Voor en na de voorstelling kunnen kinderen in een tent in de foyer naar de VR installatie ‘Hiernamaals’. Met behulp van een speciale bril treden zij toe tot een virtuele wereld. Ze vliegen door het dekbed van Victoria, onderzoeken hoe het is om een pannenkoek te zijn en ze maken een spannende reis naar een andere wereld.

"Fantasievol, creatief en humoristisch. Theater zoals

theater bedoeld is" 

- Musicalworld

Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels

Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels

Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben

Zang, piano en spel: Adrian Ammerlaan

Composities: Jan en Keez Groenteman

Poppen: Servaes Nelissen

VR Installatie: Bram de Goeij

Muziektheater, jeugdtheater  |  23 september t/m eind december 2022  | Kleine-Middenzaal