MAXTAK | SONNEVANCK

GULLIVERS REIZEN 8+

SEIZOEN 2023 - 2024

 

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Switft uit 1726, humorvol tot leven. Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar.

 

Al op haar vierde was ze wereldkampioen schaken. Op haar tiende is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

 

Totdat Gul plotseling op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets door haar atlas heen in zee valt. Een grote golf tilt haar op en spuugt haar uit op een vreemd eiland. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met bemoeizuchtige mini-mensjes, nieuwsgierige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?

 

Een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie, over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

 

De vorige voorstelling van MaxTak “Het Groene Meisje” is winnaar van de Podiumkids Publieksprijs 2022.

 

Gullivers Reizen wordt zowel door STIP Theaterproducties als door Bureau Berbee & Jansen vertegenwoordigd.

MaxTak maakt muziektheater voor jong en oud, dat zowel hoofd als hart beroert. Rauwe muziekkomedies (op eigen risico). 

Tekst en regie: Marije Gubbels

Spel en muziek: Iris Bakker, Pádraig Turley, Nick Renzo Garcia

Compositie en muziek: Carlos Ema, Nizar Rohana, Kamal Hors, Leah Uijterlinde

(Alt)viool & zang: Anne Bakker

Dramaturgie: Manon Wittebol, Daniël van Klaveren

Scènefoto's: Sanne Peper

Jeugdtheater  |  december t/m februari 2024  |  Vlakke vloer