CELLO OCTET AMSTERDAM


Het Cello Octet is een avontuurlijk collectief van cellisten, dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Michael Gordon en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

 

De cellisten manifesteren zich als een hechte celloband van wereldklasse, maar ook als baanbrekende performers in theatervoorstellingen als Cellokrijgers (coproductie met Oorkaan), in hun maatschappelijk ‘Instant’ drieluik (co- producties met Via Berlin) en in dansvoorstellingen als Summa (choreograaf Samir Calixto, Korzo) of Arcus Cloud (choreograaf Dunja Jocic). Optredens brachten het Octet op podia en festi- vals in Europa, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

 

“... dit ensemble is een schat; het is een geweldig voorbeeld voor de muziekwereld... Overal waar ik speel: Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken...” (Yo-Yo Ma)