&BRAKEMA | MATZER

BLUE HOUR

SEIZOEN 2023 - 2024

 

Blue Hour is een coming of era verhaal over met jezelf in het reine komen als je geconfronteerd wordt met een werkelijkheid die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Een voorstelling geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

 

Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een verwoeste wereld, ontdaan van bijna al het menselijk en dierlijk leven. Om te overleven moet ze grote keuzes maken: tussen verharden en kwetsbaar zijn, tussen denken en voelen, tussen zichzelf en de anderen. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken en vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind.

 

Na het succes van de voorstelling Agatha (2020) smaakte de samenwerking tussen Brakema en Matzer naar meer. Blue Hour is een coproductie waarin de fysieke acteerstijl van Brakema een spannend uitgangspunt vormt voor de nieuwe tekst van Jibbe Willems. Een monoloog met muzikale ondersteuning, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als ‘Revolutionary Road’ van Theater Rotterdam en meerdere producties van Theater Artemis.

In Blue Hour probeer ik samen met Jibbe Willems taal te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten.” 

Liliane Brakema

Regie: Liliane Brakema

Tekst: Jibbe Willems

Acteur: Alejandra Theus

Compositie en muziek: Helge Slikker

Theater

|   maart t/m mei 2024

|   Vlakke vloer