SHIFFT | JASPER VAN LUIJK

SHIFFT is een Utrechts dansgezelschap, geleid door choreograaf Jasper van Luijk. SHIFFT brengt de overtuiging over dat dans in harmonie staat met de wereld om ons heen; omdat iedereen een lichaam heeft, kunnen we ons makkelijk verplaatsen in het fysieke beleven van een ander. 

 

De cross-disciplinaire producties zorgen voor frisse samenkomsten van diverse kunstvormen. SHIFFT streeft hierbij naar verbinding tussen jonge kunstenaars en hun publiek. De verrassende samenwerkingen resulteren in grensverleggende, actuele en laagdrempelige dansvoorstellingen. Dit kan zowel binnen de theatermuren zijn als op ongebruikelijke locaties.

 

Met het oog op de toekomst, ambieert SHIFFT zich te ontwikkelen tot een veelzijdig gezelschap waarin artistieke meerstemmigheid voorop staat. Hierin creëren zij niet alleen ruimte voor het werk van Jasper van Luijk, maar ook voor de groei van andere opkomende choreografen die hun unieke stijl binnen SHIFFT willen ontplooien. Samen zetten ze de dynamiek van het lichaam op de voorgrond en dragen ze bij aan de toekomstvisie van dans. 


pers

Van Luijks grote troef echter, is de fraaie belijning van zijn dans. In horizontale lifts prikken de benen stekelig zijwaarts.’’

- Trouw

 

"De dansers (…) vinden elkaar op een vanzelfsprekende manier, als een stel dat vertrouwd is met elkaar. Hun lichamen maken mooi grootgetrokken lijnen, onderbroken door abrupte impulsen en zwenkingen.‘’

- NRC