OVER SHIFFT | JASPER VAN LUIJK


SHIFFT is het Utrechtse dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. SHIFFT staat voor verandering en verschuiving welke wordt veroorzaakt en soms ook geforceerd. SHIFFT gelooft dat dans resoneert met de wereld om ons heen. Iedereen heeft een lichaam en kan zich in het lijf van een ander herkennen.

“Het zoeken naar contact, zowel fysiek als mentaal, inspireert mateloos. De lagen in communicatie die botsen, praten, bewegen en beroeren, allemaal vormgegeven door bewegende lichamen.”

 

Met cross-disciplinaire voorstellingen brengt SHIFFT nieuwe ontmoetingen tot stand tussen kunstdisciplines onderling, tussen jonge makers en haar publiek. Met verrassende partnerschappen maken zij grensoverschrijdend, actueel en toegankelijke dans gemaakt door jonge creatives vanuit verschillende achtergronden.

 

SHIFFT bevraagd en verbindt, met als missie samen de dans van de toekomst te ontwikkelen. Vernieuwende dans, soms binnen de muren van het theater, dan weer op onverwachte locaties.

 

pers

“..Hier wordt vol overtuiging het leven gevierd. Zinderend en met passie. Van zo dichtbij is het haast jaloersmakend. Je zou zo deel willen nemen aan dit uitbundige feestje.”

- Theaterkrant

 

“..een duet waarbij de danseres de grond niet meer heeft geraakt. Ze klauterde op hem, gleed mee met zijn lichaam, klampte zich liefdevol en ferm vast. Het was voor mij van grote schoonheid en de tranen stonden in mijn ogen.”

- Ivette van Ooijen - Hoofd Programmering Stadsschouwburg Utrecht