FLEXIBEL (ALS HET WARE) 6+

SEIZOEN 2024 - 2025

Hoewel we onszelf het liefst als flexibel persoon zien, blijft voor veel mensen verandering simpelweg lastig. Zo ook voor kinderen. Een lekke band terwijl je op reis wil, een regenbui op het strand, of nog groter: een oorlog terwijl je net je aardappels wilde oogsten. Er kan behoorlijk wat aanpassend vermogen gevraagd worden in je leven. Hoe ga je hier mee om? 

Al aan het begin van de Trojaanse oorlog wilde Odysseus naar zijn familie op Ithaka. Maar de oorlog duurde een frustrerende tien jaar. Er volgde er een reis waarin zijn flexibiliteit extreem op de proef werd gesteld. Deze tocht der tochten met voortdurend uitstel van het einddoel en talloze verrassingen vormt de inspiratie voor ‘Flexibel als het ware’.

 

Obstakels overkomen, listen bedenken, problemen oplossen; Twee onstuitbare theatermakers worden uitgedaagd in hun - al dan niet - flexibele geest: ze vertellen het verhaal van Odysseus in dit theater. Maar er ontbreken wat essentiële onderdelen. Het ene probleem na het andere dient zich aan. Het publiek wordt tegen wil en dank een mede-belever met een actieve rol om het geheel tot een succesvol einde te sturen. De voorstelling toont een kettingreactie waarin verschillende onderdelen de energie doorgeven om door te gaan tot we eindelijk ons doel bereiken: een alles overstijgend en zinnenprikkelend slotstuk.  

“Als het Ware munt uit in de briljante dubbelrollen, magische vondsten, lollige dialogen en een geweldig decor.”

Concept en spel: Marianne Kuijper en Job Raaijmakers

Jeugdtheater  |   oktober t/m december 2024  |  Vlakke vloer