HET KADO (ALS HET WARE) 6+

SEIZOEN 2022 - 2023

 

We zien een hal. Met een lift, een trap, een klok, met deuren en heel veel brievenbussen. We zien Estel en Vladi, zus en broer. Ze wachten op een kado. Het KADO. Het zou hier bezorgd moeten worden, dus wachten ze ook hier. Of in ieder geval omstebeurt, want anders missen ze het.

Wat het kado is, weten ze niet, maar ze weten ZEKER dat ze het willen hebben. Dus ze wachten… Maar hoe doe je dat nou, wachten? En kan het niet wat sneller? Terwijl er keihard gewacht wordt, neemt de fantasie je flink op sleeptouw en begint de verrassende reis die je niet kón verwachten…

 

Het Kado – als het ware is een spannende toneeltrip met fysiek spel in een inventief decor. Er wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd met de tijd in deze ode aan het wachten. Vrij geïnspireerd op de klassieker Wachten op Godot (1952) van Beckett en geschikt voor een ongeduldig publiek vanaf 6 jaar. Dit is de eerste voorstelling van het nieuwe theatergezelschap Als Het Ware van theatermakers Marianne Kuijper en Job Raaijmakers. Om het jaar produceren zij een eigenzinnige familievoorstelling waarin gespeeld wordt met de waarheid (als het ware). Prikkelende maatschappelijke onderwerpen worden vertaald naar een absurd-filosofische verhaal; complexe thema’s omgetoverd in toegankelijk theater.

Pakkend jeugdtheater over relevante onderwerpen op toegankelijk legoniveau; broccoli die smaakt als een gebakje of Kafka in de speeltuin (als het ware).

Concept en spel: Marianne Kuijper en Job Raaijmakers

Regie: Martin Hofstra 

Toneelbeeld: Hester Jolink

Technisch ontwerp: Tom Brinkkemper

Jeugdtheater  |   17 oktober 2022 t/m januari 2023  |  Vlakke vloer