HET KADO (ALS HET WARE) 6+

SPEELT IN SEIZOEN 2022-2023


We zien een hal. We zien een lift, een trap, een grote deur en een kleine deur. Een klok, een plant en heel veel brievenbussen. We zien Estel en Vladi. Zus en broer. Ze wachten op een kado. Het Kado. Het zou hier bezorgd moeten worden, dus blijven ze hier wachten. Of in ieder geval omstebeurt, want anders missen ze het. Wat het kado is, weten ze niet, maar ze weten zeker dat ze het willen hebben. Moeten hebben. Dus ze wachten. En wachten wakkert de fantasie aan; het ogenschijnlijke alledaagse komt op magische manier tot leven. De brievenbussen blijken te kunnen praten en eentje klaagt dat ie zich nogal ‘leeg’ voelt. Het plantje zingt een ontroerend lied. Wie is die wonderlijke pakketbezorger? Waar komt die muziek vandaan? En verrek; waar is de tijd gebleven?

 

‘Het Kado (als het ware)’ is een spannende toneeltrip met fysiek spel in een inventief decor. Er wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd met de tijd in deze ode aan het wachten. Vrij geïnspireerd op de klassieker Wachten op Godot (1952) van Beckett en geschikt voor een ongeduldig publiek vanaf 6 jaar.

Als Het Ware: pakkend jeugdtheater over relevante onderwerpen op toegankelijk legoniveau; broccoli die smaakt als gebakje of Kafka in de speeltuin (als het ware).

Concept en spel : Marianne Kuijper en Job Raaijmakers Regie: Martin Hofstra

Toneelbeeld: Hester Jolink

Technisch Ontwerp: Tom Brinkkemper

Jeugdtheater   |    17 oktober 2022 t/m januari 2023   |    Kleine zaal

pers

“Opnieuw zijn de makers erin geslaagd een voorstel- ling neer te zetten, die klinkt als een klok. Dat is voor een groot deel te danken aan Kuijper en Raaijmakers die van het stuk een perfecte mix van humor en tra- giek, ingehouden drama en uitbundige lol, muziek en beweging maakten.”

- Noord Hollands Dagblad