HENDRIK IV 8+

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is deze voorstelling actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels. Ons publiek leggen we vragen voor als: In welke waarheid wil jij geloven? En: Naar welke stem kunnen we het beste luisteren?

 

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Maar dan komt de vrouw van Het Bureau het theater binnen en legt de voorstelling stil. Hendrik IV is volgens haar ongeschikt voor kinderen, er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders. 

 

Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze hele scènes aan te passen en af te plakken. De koning en zijn personeel komen in opstand, zo blijft er niks over van het koninkrijk en ook niet van het toneelstuk. Het censureren stopt. Dan wordt samen met de kinderen bepaald wat wel en wat niet geschikt is voor kinderen. 

 

Hendrik werd in 2016-2017 gemaakt als STIP productie.

 

“Bevat schrikmomentjes.

- kind (8 jaar)

Regie & tekst: Sanne Nouws

Spel: Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Len Pillen

Scenografie: Liesje Knobel en Sanne Lips

Muziek: Niels Kuiters

Jeugdtheater   

|   oktober t/m december 2024

|   Vlakke vloer