LEINEROEBANA | DYANE DONCK company

CABARET DECONSTRUIT

SEIZOEN 2023 - 2024

 

Cabaret Deconstruit is een burlesque voorstelling met zang, dans en spoken word. Voor Cabaret Deconstruit slaan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana de handen ineen met de eigenzinnige tekstschrijvers Bindervoet & Henkes met wie zij eerder samenwerkten aan de succesvolle voorstellingen LIGHT en SOLAS. Componiste Dyane Donck maakt de muziek voor de voorstelling. Zij creëert zowel een groovy “pop-sound” als associatieve en meespelende klankwerelden van elektronica, stem en akoestische geluiden.

 

LeineRoebana biedt in deze duistere dagen hoogpolig vermaak. Welgekozen bewegingen, voze woorden, zang en welluidende klanken werpen hun broze ritmes uit over de problemen van onze tijd. Aangezet door de dwaashoofden die hun instrument beroeren en hun lichaam en ziel in dienst stellen van de kunst, vertellen de verhalen zichzelf.

 

“Ontmoet de musici van de Dyane Donck Band, die met hun groovy beats en koorzang de dansers genadeloos opzwepen en bezielen tot religieuze hoogten; ontmoet spreekstalmeester Michael Jahoda die tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. Hult u zich in het verhaal van Erik Bindervoet en Rob- bert-Jan Henkes wier woorden zich langzaam prijsgeven als onheilszwangere betekeniswolken. Laaft u aan de energie van de voorstelling: de rigiditeit van het uitroepteken zal veranderen in de bevalligheid van het vraagteken.”

“In bewogen tijden zorgt het cabaret traditioneel voor kritisch commentaar met een lach.

- Leine Roebana

Concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana

Dans en zang: Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon de Ridder, Aika Goto e.a.

Compositie en muziek: Dyane Donck Band

Spoken word: Michael JahodaTekst: Bindervoet & Henkes

Dans, Livemuziek   |    oktober t/m december 2023   |   Grote- en middenzaal