over ALS HET WARE


Theatermakers Marianne Kuijper en Job Raaijmakers maken licht-filosofische familievoorstellingen vrij geïnspireerd naar krachtige toneelklassiekers. Daarin staat het spel met de waarheid centraal (als het ware) met een knipoog naar de actualiteit. Eerder maakten zij de succesvolle absurdistische jongerenvoorstellingen ‘Iemand Niemand’ en ‘Dirk, over de ontelbare personen die je bent en ‘Zoon Van’, waarin het verhaal van Odysseus door de ogen van zijn puberzoon wordt verteld. Onlangs maakten zij de 5+ voorstelling ‘Geeft Niks’, een troostende komedie over broekplassen.

 

Voor ‘Het Kado’ tekent Martin Hofstra voor de regie. Hofstra grossiert in absurdistische ensceneringen. Als medemaker creëert hij een eigenzinnig verloop doorspekt met hilarische en poëtische vondsten voor jonge kijkers en hun ouders/begeleiders.

 

Hofstra en Raaijmakers werkten eerder samen bij ‘Aap en Beer’ waarmee zij de Gouden Krekel wonnen. Kuijper maakt al jaren eigenzinnig muziektheater bij theatercollectief blondeBIZON en Raaijmakers maakte o.a. jeugdtheater bij BonteHond (Zilveren Krekel voor ‘Niet Huppelen’) en TG Winterberg (Zilveren Krekel voor ‘Meneertje Meer’).