ALS HET WARE

Theater Als Het Ware maakt actuele, licht-filosofische familievoorstellingen gebaseerd op bestaand repertoire. Elke voorstelling is filosofisch en toch feestelijk; toegankelijk en verrassend. Vol beweging en humor in een magisch decor. 

 

Sinds hun afstuderen aan de Amsterdamse Theaterschool werken Marianne Kuijper en Job Raaijmakers regelmatig samen als schrijver, regisseur en acteur. Voor elke productie stellen zij een passend team eigenzinnige makers samen. Dit resulteerde als eerder in geprezen voorstellingen als ‘Iemand Niemand’, ‘Geeft Niks’ en ‘Niet Huppelen’.

 

Als Het Ware vindt inspiratie in tijdloze verhalen en klassiek repertoire. Tegen de achtergrond van actuele thema’s creëren zij eigenzinnige, speelse en ontregelende voorstellingen. Geschikt voor jonge kijkers én hun opvoeders. Karakteristiek voor hun voorstellingen zijn de groot en inventief geconstrueerde decors welke veelal dienen als medespeler.

 

Kortom: een flink pakket aan feestelijk theater voor jong publiek met de waarschuwing: ook leuk voor ouders!


pers

“Opnieuw zijn de makers erin geslaagd een voorstelling neer te zetten die klinkt als een klok. Dat is voor een groot deel te danken aan Kuijper en Raaijmakers die van het stuk een perfecte mix van humor en tragiek, ingehouden drama en uitbundige lol, muziek en beweging maakten.”

- Noordhollands Dagblad

 

“...Zo weten de makers een verrassende draai aan de voorstelling te geven en is het een warmbloedig pleidooi voor het overwinnen van schaamte en het omarmen van je ‘afwijkingen.'

- Theaterkrant