over ALS HET WARE


Marianne Kuijper en Job Raaijmakers - Als Het Ware - vertalen belangrijke filosofische thema’s naar een feestelijke familievoorstelling. Theatraal pakken ze uit met slapstick en bewegingstheater, sterke beelden in een stoere vormgeving en energieke spelers met snappy dialogen. In een tijdloos verhaal spelen zij met de waarheid (als het ware) en maken ze complexe onderwerpen als vrijheid en eerlijkheid behapbaar voor

iedereen vanaf 6 jaar. Bij hun voorstellingen geldt de kinderlijke waarschuwing: Ook leuk voor je ouders.

 

Voor Eerlijk (als het ware) tekent Martin Hofstra na Het Kado (als het ware) opnieuw voor de regie. Hofstra grossiert in absurdistische ensceneringen. Als medemaker creëert hij een eigenzinnig verloop doorspekt met hilarische en poëtische vondsten voor jonge kijkers en hun ouders/begeleiders.

 

Hofstra en Raaijmakers werkten eerder samen bij Aap en Beer waarmee zij de Gouden Krekel wonnen. Kuijper maakt al jaren eigenzinnig muziektheater bij theatercollectief BlondeBIZON en Raaijmakers maakte onderandere jeugdtheater bij BonteHond (Zilveren Krekel voor Niet Huppelen) en TG Winterberg (Zilveren Krekel voor Meneertje Meer).

 

pers

“Opnieuw zijn de makers erin geslaagd een voorstelling neer te zetten die klinkt als een klok. Dat is voor een groot deel te danken aan Kuijper en Raaijmakers die van het stuk een perfecte mix van humor en tragiek, ingehouden drama en uitbundige lol, muziek en beweging maakten.”

- Noordhollands Dagblad

 

“...Zo weten de makers een verrassende draai aan de voorstelling te geven en is het een warmbloedig pleidooi voor het overwinnen van schaamte en het omarmen van je ‘afwijkingen.”

- Theaterkrant