EUTERPians

SEIZOEN 2024 - 2025

 

Geïnspireerd door de vrouwelijke componisten uit de 16e en 17e eeuw, als Maddalena Casulana, Francesca Caccini en Lucia Quinciani geeft LeineRoebana vorm aan het vrouwelijke in de kunst.

 

Samen met sopraan Elisabeth Hetherington, Amarante Nat en de andere vrouwen van het gezelschap gaat LeineRoebana op zoek naar de feminiene waarheid achter biologische categorieën en sociale constructen. LeineRoebana verkent de lijn van het verleden naar het heden. Over de muzen en archetypes. Over mannen en vrouwen. Over maatschappelijke posities en rollen die door de eeuwen heen hetzelfde zijn gebleven. Is er meer dat hen bindt dan onderscheidt?

 

Elisabeth Hetherington is een veelgevraagd concertzangeres en heeft belangrijke rollen in opera- en muziektheaterproducties. Haar onderzoekende geest en liefde voor dans en beweging brachten haar op het pad van LeineRoebana met wie ze de veel geprezen voorstellingen SOLAS en SONUS MOTUS maakte. In de talentvolle componiste en zangeres Amarante Nat vond LeineRoebana een ideale partner in dit project, niet alleen als bevlogen en getalenteerde musicus, maar vooral ook gezien haar kwaliteiten in dans en beweging. 

Dans verhoudt zich op een vergelijkbare wijze tot de wereld als muziek. Beide zijn even concreet als abstract.

- Andrea Leine & Harijono Roebana

Concept en Choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana

Compositie: Calliope Tsoupaki

Dansers en musici: Aika Goto, Andrea Pisano, Timon de Ridder, Benedita Crispiniano, Elisabeth Hetherington (Zang), Amarante Nat (Zang) Maya Fridman (Cello) e.a.

Dans   |  oktober 2024 t/m februari 2025   |   Grote- en middenzaal