SUSIES HAARLOK

Susies Haarlok maakt muziektheater sinds 2000. De groep componeert muziek voor verschillende theatergezelschappen en voert deze zelf live uit, waarbij ze in toenemende mate tegelijkertijd ook theatrale rollen vervult. De groep werkte de afgelopen jaren onder andere met Orkater, Tafel van Vijf en Young Gangsters.  

 

Susies Haarlok werkt als collectief. Sinds 2009 is de bezetting: Harald Austbø (Cello, Trombone) Tjalling Schrik (Percussie, Drums) Wessel Schrik (Bas, Gitaar, Banjo, Sax, Elektronica) en Arthur Wagenaar (Toetsen, Elektronica). Allen bespelen meerdere instrumenten, zingen en acteren. Door de verschillende muziek- en theater achtergronden, talenten en interesses van de artiesten ontstaat een unieke combinatie. De muziek is eigenzinnig, virtuoos en zeer eclectisch. Een melting pot waar jazzrock, elektronica, nieuw klassiek, bizarre maatsoorten en hypnotiserende melodieën moeiteloos samenvloeien. De voorstellingen gaan weliswaar over urgente onderwerpen als populisme en klimaat, maar zijn tegelijkertijd verdomd dansbaar!

 

Naast de samenwerking met de wetenschappers van Rijksmuseum Boerhaave zullen ook Veenfabriek en actrice Ruta van Hoof aan de voorstelling meewerken.