OVER HOUSE OF NOUWS


House of Nouws maakt feestelijk ontregelend werk vol humor in een bonte stijl. De verhalen zijn absurd, de beelden groot en het spel is smeuïg.

 

House of Nouws is een artistieke kern van generatiegenoten en een beproefd samenwerkingsverband. Sanne Nouws is artistiek leider en vaste regisseur van House of Nouws. Scenografen Liesje Knobel en Sanne Lips, lichtontwerper Wilfred Loopstra en mimespeler Nina Fokker vormen de artistieke kern. Ze vinden elkaar in een idealistisch geloof in de kracht van het theater, en werken collectief en interdisciplinair.

 

Sanne maakte haar regiedebuut in het jeugdtheater met Goed Kwaad voor 6+ bij theater Artemis. Ze won de Jeugdtheaterpitch 2014 van Stip the- aterproducties voor haar plan voor de lovend ontvangen voorstelling Hendrik IV (ongeschikt voor kinderen) voor 8+. Daarna richtte ze House of Nouws op, gevestigd in Tilburg. Sinds 2021 wordt House of Nouws structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Tilburg. In samenwerking met De Verkadefabriek maakte het gezelschap haar eerste productie onder eigen vlag: Een feest om te janken voor 4+.

pers

"Een ludiek en stevig pleidooi om je hoofd af en toe leeg te maken."

- Volkskrant

 

"Een eigentijds en verfrissend relaas over de lol van waanzin, jezelf redden en je niet bang laten maken."

- Theaterkrant