over LeineRoebana


LeineRoebana veroverde met haar unieke, eigenzinnige danstaal en werkwijze een geheel eigen plaats in de Nederlandse en internationale danswereld. Dans is voor hen een ontmoetingsplek met mensen van verschillende achtergronden, culturen en disciplines. De LeineRoebana dansers, met hun ongeëvenaarde fy- sieke beheersing, raken het publiek recht in het hart, hoe eigenzinnig de bewegingscoördinaties soms ook zijn. Muziek heeft een gelijkwaardige plaats in het werk van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Zowel het hoorbare als het zichtbare van dansers en musici maakt onderdeel uit van een cross disciplinaire choreografie. Samen met tekst en vormgeving vormen ze één geheel.

 

Dyane Donck’s werk is interdisciplinair met muziek als uitgangspunt; waarbij elektronica en technologie een grote rol spelen. Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes vormen het veelbesproken schrijver en dichters duo die gelauwerde vertalingen maakten van zowel James Joyce’s Ulysses als liedjes van de Beatles.

 

PERS

“Een prachtige polyfonie van bewegingen uit de LeineRoebana-stijl, gemixt met muziek uit verschillende windrichtingen en het gehuil van een gestrande zeehond.”

- Het Parool

 

"Dansgezelschap LeineRoebana, ruim 25 jaar op zoek naar versmelting van muziek en dans, kunnen met Storm een geslaagde samenwerking met muziekmakers aan hun indrukwekkende lijst toevoegen.”

- Trouw