LeineRoebana


LeineRoebana voert verschillende kunstdisciplines als gelijkwaardig ten tonele. Beweging, dans, tekst en vormgeving, liefst verenigd in één lichaam. Daarbij geldt ‘less is more’ en ligt de focus op onverwacht samengaan. Een tekst die vluchtig betekent, muziek die niet tot zijn recht komt zonder de dansers: betekenisgeving en emotie ontstaan pas nadat de disciplines op elkaar hebben ingegrepen.

 

Wat het werk van LeineRoebana kenmerkt, is het intense samengaan van expressieve dans en muziek. De gekozen muziek varieert van barok tot avant-garde, cabaret, pop en wereldmuziek. Van Gamelan tot Oude muziek en van Dance tot Varèse. 

 

In de gelaagde voorstellingen weten de LeineRoebana-dansers met hun ongeëvenaarde fysieke beheersing het publiek recht in het hart te raken. Hoe vreemd of complex de bewegingscoördinaties soms ook zijn. Behalve dat dans de choreografen helpt om greep te krijgen op hun gedachten en gevoelens over de wereld, wordt zij voor hen steeds meer een ontmoetingsplek met mensen van verschillende achtergronden, culturen en disciplines.

 

PERS

“Een prachtige polyfonie van bewegingen uit de LeineRoebana-stijl, gemixt met muziek uit verschillende windrichtingen en het gehuil van een gestrande zeehond.”

- Het Parool

 

"Dansgezelschap LeineRoebana, ruim 25 jaar op zoek naar versmelting van muziek en dans, kunnen met Storm een geslaagde samenwerking met muziekmakers aan hun indrukwekkende lijst toevoegen.”

- Trouw