noord nederlands toneel

MART VAN BERCKEL


Onder leiding van Guy Weizman is Het Noord Nederlands Toneel (NNT) uitgegroeid tot hét gezelschap dat innovatief en geëngageerd totaaltheater maakt. In navolging van Liliane Brakema en Eline Arbo zal Mart van Berckel toetreden tot het talententraject van het gezelschap.

 

 

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem)

en de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich). Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ won in 2016 de pu- blieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg. Mart regisseerde sindsdien voorstellingen bij o.a. De Nieuwe Oost, KASKO, Theater Sonnevanck, NNT en Club Guy & Roni. Als regieassistent bij De Nationale Opera werkte hij samen met o.a. Lotte de Beer en Robert Wilson.

 

Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Hij graaft dwars door de canon van beeldende kunst, film, muziek en literatuur en zet inspiratiebronnen op eigenzinnige en associatieve wijze naar zijn hand in theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist: met grote precisie en muzikaliteit stemt hij beeld, geluid, tekst, licht en beweging op elkaar af.