ROOD-POLITIEK-CORRECT-KAPJE

SEIZOEN 2023 - 2024


Hoewel Rood-politiek-correct-kapje, die de VVV runt, voor de toeristen graag de schijn ophoudt dat het leven in het sprookjesbos een sprookje is, is het dat allang niet meer. Armoede, woningnood, criminaliteit, droogte of juist overstromingen; niets blijft de bosbewoners bespaard... Gelukkig bevindt zich middenin het bos een plek van hoop; de wensput! En dat is juist in deze tijd van crises een welkome, broodnodige publieke voorziening.

 

Maar op een kwaaie dag blijkt de toegang tot de wensput afgesloten. De consternatie is groot, want wie heeft dat gedaan? En waarom? En nog belangrijker, hoe wordt de wensput weer van iedereen?

 

Joan Nederlof tekent voor het script van deze nieuwe voorstelling over de meest prangende levensvragen. Om uit haar eigen bubbel te stappen interviewde Nederlof ter voorbereiding een zeer diverse dwarsdoorsnede aan sprookjesfiguren over actuele thema’s. Van doodgewone kabouters, elfen, schoenlappers en stiefmoeders, tot meer prominente bosbewoners als Rood-politiek-correct-kapje, Woke Duimpje, Sneeuwwapje, Diep-religieus-Grietje en de Populistische Prins.

 

De bevindingen liggen momenteel in de week, de hooggespannen verwachting is dat u een vrolijke en foute voorstelling gaat zien over politieke correctheid, ongebreidelde wreedheid, ideologische bevlogenheid, diepe verdeeldheid en veel hoopgevende liefde.

De Mug wil met een gemengd aanbod van projecten deelnemen aan een genuanceerd debat over de uitdagingen waar onze hedendaagse samenleving voor staat. 

Concept, Script en Regie: Joan Nederlof

Acteurs: Joan Nederlof en Dick van den Toorn en anderen.

Theater          

|   november 2023 t/m januari 2024

|   Vlakke vloer

         

de pers

“Als het Muiderslot en de Afsluitdijk tot het nationaal erfgoed behoren, dan mag het theatergezelschap Mugmetdegoudentand ook wel eens op die lijst.”

- Dagblad van het Noorden

 

“Mugmetdegoudentand slaagt er wederom in een min of meer klassieke situatie tot basis te maken van een eigenzinnige kijk op het moderne leven.”

- Trouw