NITE | REBEKKA NILSSON

BABY PASSION

SEIZOEN 2024 - 2025

De ‘Dust Bowl’ was rond 1930 een fenomeen dat werd veroorzaakt door extreme droogte en decennialange intensieve landbouw. Het resultaat was een lange periode van zware stofstormen en droogte die de ecologie en landbouw van de Amerikaanse en Canadese prairies gedurende 10 jaar enorm beschadigden. Een ingrijpende periode in het leven van vele mensen en daarmee een inspiratiebron voor veel kunst en cultuur. Zo ook bezongen in de Bluegrass. 

 

Baby Passion is een Sci-fi Bluegrass musical welke zich afspeelt aan de vooravond van de tweede Industriële/ technologische Revolutie en daarna. Geïnspireerd door de traditie van requiems en de ontberingen welke de basis vormden voor deze diep emotionele muziek die er toch in slaagt om in de kern verbazingwekkend hoopvol te zijn.

 

Deze vlakke vloer voorstelling vormt een schakel in de aanloop naar de grote zaal. In de geest van NNT regisseur Koos Terpstra nemen NITE en Rebekka Nilsson de kijker mee in het ontwikkelproces; een ruw en diepgaand vooronderzoek naar combinaties van vormen, verhalen, tradities en innovatie.  

 

Na de voorstelling is er ruimte voor een nagesprek met de makers. Zij gaan in dialoog met het publiek en zullen de feedback meenemen in het maakproces richting de grote zaal.

Rebekka is een intelligente, energieke en inspirerende maker. Haar werk dringt diep door in de menselijke ziel in haar zoektocht naar schoonheid en betekenis.

Guy Weizman

OVER REBEKKA NILSSON

De Noorse regisseur Rebekka Nilsson studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en maakte indruk met haar beide afstudeervoorstellingen in 2020. Sindsdien werkt Rebekka samen met NITE om haar werk verder te ontwikkelen. In een van haar eerste projecten met NITE ensceneerde ze ‘Über Tiere’ van Elfriede Jelinek op een slimme en tegelijkertijd pakkende manier. Verder regisseerde ze in de afgelopen drie jaar met zowel nationaal als internationaal succes. Haar Duitse debuut "Sex Play" opende in het voorjaar van 2023 in Bielefeld onder lovende kritieken. 

 

Maar regisseren is niet haar enige artistieke talent. Rebekka is ook een zeer succesvolle Bluegrass-zangeres. Met haar band Hayde Bluegrass Orchestra uit Noorwegen bracht ze in 2021 het album "Migrants" uit. Deze werd genomineerd voor de Noorse Grammy en debuteerde op #4 in de Billboard Bluegrass Album Charts.

 

Nu is het eindelijk tijd voor Rebekka Nilsson om haar liefde voor Bluegrass muziek en regisseren te combineren in een nieuw project dat ze ontwikkelt met het NITE.

 

Concept en regie: Mart van Berckel

Tekst: vrij naar Euripides

Performers: acteurs en dansers van het ensemble van NNT/Club Guy & Roni Scenografie: Vera Selhorst

Theater, muziektheater   

|   medio februari t/m medio maart 2025

|   Vlakke vloer