over Firma MES


Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke onderwerpen, Met kritisch optimisme, een persoon- lijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Ze zijn huisgezelschap en werken samen met Het Nationale Theater in Den Haag.

 

Firma MES vertelt verhalen die niet op een spandoek passen. Perspectieven die niet in één camerashot te vatten zijn. Waarin verschillende mensen, op verschillende manieren geraakt worden. Ze richten zich op grote maatschappelijke en politieke thema’s vanuit een humanistische inslag. MES wil weten: wat betekent het als mens, om onderdeel te zijn van die thema’s?

 

Eerdere producties zijn onder meer Rishi (2017), De Gijzeling (2019) en TECH (2019). Firma MES bestaat sinds 2009. Thomas, Roos, Lindertje en Daan - die samen studeerden aan de Toneelacademie Maastricht – besloten toen dat zij gezamenlijk verder wilden, in een stad waar voor meerdere leden van het collectief de roots lagen: thuisstad Den Haag.

 

Tijdens de lockdowns maakten ze onder meer de met vier sterren bekroonde wandelpodcast De Affaire (2020) en de audiotour Oksigen (2021) een wandeling vol bijzondere en confronterende verhalen over identiteit en het koloniale verleden.

de pers

“Meer dan hun uniforme kleren, een tafel die op zijn kant ligt, een bescheiden lichtplan en jaren 70-muziek hebben de acteurs niet tot hun beschikking. Toch maken ze een indringende voorstelling.”

- Theaterkrant

 

“Firma MES is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld. TECH laat zien waarom iedereen Firma MES moet leren kennen”

- Volkskrant