CLUB GUY & RONI invites | BARNABY BOOTH

BEINGS THAT COUNT

SEIZOEN 2024 - 2025

In een klein dorpje op de rand van de realiteit borrelen doemscenario's naar het oppervlak. Ondanks de uitgesproken vreemdheid en de vragen die dat oproept, blijkt er uiteindelijk voor alles en iedereen hoop.

 

Geïnspireerd op David Lynch’s Twin Peaks én de fictie podcast ‘Welcome to Night Vale’ - die wordt gepresenteerd als een radioshow voor de fictieve woestijnstad Night Vale, waarin verslag wordt gedaan van de vreemde gebeurtenissen die daar plaatsvinden - maakt Barnaby Booth een hoopvolle, humoristische dansvoorstelling waarin dramatische personages zichzelf tegenkomen als abstracte versies van hun eigen innerlijke motivaties.

 

Samen met Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club ontwikkelde Barnaby Booth ‘Like a Prayer’ welke te zien was op De Parade 2023. De voorstelling werd met lovende kritieken ontvangen door onder andere het NRC en de Volkskrant. Tevens werd de voorstelling geselecteerd voor de traditionele slotavond, het gala van De Parade.   

 

Zijn imponerende stijl en de spirituele, bovennatuurlijke thema’s in zijn werk worden naar een hoger niveau getild door zijn fantastische en vaak verrassende lichtontwerp. Hij creëert werelden die het publiek naadloos vervoeren in verschillende werkelijkheid. Het grijpt ze en laat ze op het puntje van hun stoel zitten gedurende de voorstelling. 

"Creative and physical force is evident as they unleash their individuality and perform the strong recurring sequences and unique elements with vigour.”

- Savannah Saunders, Resolution Festival

Choreografie: Barnaby Booth

Lichtontwerp: Barnaby Booth 

Cast: Poetic Disasters Club 2025 e.a. 

Curator: Roni Haver  

Dans/Theater   |   maart t/m april 2025  |    Vlakke vloer