over &BRAKEMA


Liliane Brakema maakt eigenzinnig, hedendaags theater dat zich expliciet onder (niet ‘op’) de actualiteit afspeelt. Onderscheidend aan haar werk is dat zij de verhoudingen tussen dans/het het denken opschudt.

Dit combineert zij met een transparante speelstijl waarin de acteurs een verband lijken aan te gaan met het publiek. Hiermee creëert zij fantasierijke werelden op het toneel die de grote en kleine kwesties van het hedendaagse bestaan durven te bevragen. Werelden die in hoofd en lichaam van de toeschouwer blijven resoneren.

 

over MATZER THEATERPRODUCTIES


 

MATZER Theaterproducties is een ondernemend theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer dat autonome theatervoorstellingen maakt over onderwerpen die iedereen aangaan. De missie van MATZER is om kwaliteitstheater midden in de samenleving te zetten en kunst onderdeel te maken van een groter maatschappelijk gesprek. MATZER streeft naar theater dat ongemakkelijk mag zijn omdat het ons confronteert met de beperkingen van ons eigen perspectief, maar dat ook heilzaam en verbindend is.