Memory Loss

SPEELT IN SEIZOEN 2021-2022


Memory Loss is de derde en laatste voorstelling uit Ann Van den Broek’s drieluik, The Memory Loss Collection; een project bestaande uit een onderzoeksfase en de creatie van drie opeenvolgende uitvoeringen rond het thema dementie en geheugenverlies.

 

Het onderzoek naar de vormen van geheugenverlies en de fasen waarin geheugenverlies zich manifesteert, vormden de basis voor de eerste voorstelling Blueprint on Memory. Deze voorstelling schetst letterlijk de blauwdruk van het geheugen en de effecten van verval.

 

De tweede performance Zooming in on Loss richt zich primair op interne strijd en verlies zelf. In Memory Loss komen beide uitvoeringen en hun elementen samen en culmineren in een grote finale.

 

Memory Loss is een totaal kunstwerk waarin verschillende kunstdisciplines samenkomen en waarin de achtereenvolgende fasen van geheugenverlies en van verlies aan persoonlijkheid op de voorgrond treden. In een interactief decor verliest een deel van de 15 performers, bestaande uit dansers, muzikanten en amateurs, meer en meer zijn eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Wie ben je als je je herinneringen hebt verloren?

Concept, regie and choreografie: Ann Van den Broek

Dans: Marion Bosetti, Sjoerd Bruil, Louis Combeaud, Nik Rajšek en anderen 

Muziek: Nicolas Rombouts, Gregory Frateur en Sjoerd Bruil

Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen

Decorontwerp: Niek Kortekaas

Kostuums: Marielle Vos and Ann Van den Broek