Creating Joy

SPEELT IN SEIZOEN 2020-2021


Choreograaf Ann Van den Broek begint na de ‘Memory Loss Trilogie’ aan een nieuw project, dit keer over vreugde, genieten en genot met een twist. Hoe houd je, ondanks tegenslagen, ingrijpende gebeurtenissen en periodes van desillusie of verdriet toch de energie om het leven te vieren? Hoe vinden we waarde en betekenis in de dingen die we doen?

 

Het project heeft de vorm van een doorlopend onderzoek waarbij Van den Broek interactie zoekt met het publiek en ruimte creëert om samen de diepte in te gaan. Het project dat in verschillende fases wordt ontwikkeld gaat van start onder de titel ‘Creating Joy’. Na een drietal ‘residenties’ en workshops, ontwikkelt het werk zich tot een voorstelling waarin onderzoek naar vorm en inhoud op het podium ingezet wordt voor dans, performance en interactie met publiek. 

“Inherent aan het kunstenaarschap is dat je de lat altijd weer wat hoger wilt leggen. Als kunstenaar wil je geen comfortabele positie. Stilstand is

geen optie.”

Ann Van den Broek

Concept, regie en choreografie: Ann Van den Broek

Met o.a.: Louis Combeaud, Marion Bosetti, Jean-Gabriel Maury, Nik Rajšek, e.a.

Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen

Muziekcompositie: Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil (ovb.)

pers

“Van den Broek vat in haar werk altijd een onderwerp bij de hoorns dat haar persoonlijk raakt, uitgebeend tot de ongemakkelijke essentie. Ook Blueprint on Memory heeft daardoor een enorme noodzaak.”

– Trouw

 

“Intens. Schrikbarend. Emotioneel. Het zijn maar enkele woorden die we linken aan Zooming in on Loss. Alsof we even gevoeld hebben hoe het is om je geheugen stap voor stap kwijt te raken.”

– Daily Indie