GROEI

SEIZOEN 2021-2022


‘Groei’ is een muziektheatervoorstelling en levende installatie. In coproductie met Veenfabriek en Naturalis creëert muziektheatercollectief Susies Haarlok een meeslepende audiovisuele trip.

 

Het publiek ervaart verschillende aspecten van groei. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. We maken een trip naar het binnenste van een cel, verplaatsen ons in een woekerend megabedrijf, maken een tijdreis naar het ontstaan van het leven op aarde en beleven een visioen op de toekomst. Of dit nu troost of angst aanjaagt: je ervaart dat alle leven met elkaar verbonden is, van microscopisch klein tot astronomisch groot, van verleden tot toekomst. Groei als alomtegenwoordige kracht, vernietigend, maar ook scheppend.

 

Organische en technologische materialen komen samen in een spectaculaire installatie. De performers staan in een grote bak aarde waaruit instrumenten, buizen en slangen groeien. Vloeistoffen en projecties brengen de installatie tot leven. Pulserend. Onder de huid. Gedurende de voorstelling groeit de installatie uit tot een betoverend en imposant levend object.

 

Inspiratie voor ‘Groei’ werd onder andere gevonden in de cultfilm ‘Koyaanisqatsi’ van Philip Glass en in het oeuvre van totaalkunstenaar Heiner Goebbels. Rond de voorstelling is er een verdiepend randprogramma

ontwikkeld in samenwerking met Museum & Biodiversity Center ‘Naturalis’.

“We willen laten voelen dat mensen en ‘de mens’

nooit op zichzelf staan. Dat alles een balans is,

dat groei niet kan bestaan zonder krimp.“

Wessel Schrik

Concept en compositie: Susies Haarlok

Regie: Joeri Vos en John van Oostrum

Spel: Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar, Ruta van Hoof

Toneelbeeld: John van Oostrum

Randprogramma en verdieping: Naturalis Biodiversity Center

 Multidisciplinair Muziektheater    

|    Oktober t/m december 2021 

|   Kleine- middenzaal

       

de pers

“Origineel theater van muzikanten die iets te zeggen hebben”

– Volkskrant

 

“Op het puntje van je stoel, dankzij de muziek” 

– Parool